• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

17.05.2021

12:38

VOJNI EKSPERT UPOZORIO MOSKVU, NATO "OLUJA" IDE KA RUSIJI! Francuska tenkovska četa i britanski jurišni helikopteri su spremni, samo naivni veruju da je ovo odbrambena akcija...

Vesti

VOJNI EKSPERT UPOZORIO MOSKVU, NATO "OLUJA" IDE KA RUSIJI! Francuska tenkovska četa i britanski jurišni helikopteri su spremni, samo naivni veruju da je ovo odbrambena akcija...

Podeli vest

Godišnje vojne vežbe NATO-a u Estoniji održaće se od 17. maja do 5. juna. Na vežbama pod nazivom “Prolećna oluja” učestvovaće oko 7.000 vojnika iz nekoliko država-članica NATO-a. Ruski vojni ekspert Ivan Konovalov upozorava da su ove vežbe zapravo ofanzivne

Jedinice NATO-a se nalaze pored ruskih granica što predstavlja direktno kršenje Osnivačkog akta o uzajamnim odnosima, saradnji i bezbednosti između Rusije i blokova iz 1997. godine. U dokumentu se navodi da će strane težiti transparentnosti, predvidivosti i međusobnom poverenju u pogledu veličine i funkcija vojnih snaga – rekao je Konovalov.

U praksi, vojska Alijanse se neprekidno nalazi u blizini granica Rusije, naveo je ekspert. On je podvukao da će na obuci biti uvežbavane ofanzivne, a ne odbrambene akcije.

– Pored toga, povećaće se udarna komponenta vežbi bloka, posebno u Istočnoj Evropi, već sada to zapažamo. Na primer, sama činjenica da će francuska tenkovska četa i jurišni helikopteri Velike Britanije učestvovati u “Prolećnoj oluji”, govori i o pripremi ofanzivnih, a ne odbrambenih akcija, kako se promoviše na Zapadu – objasnio je Konovalov.

Ekspert je vežbe nazvao provokacijom i naveo da upravo akcije Severnoatlanske alijanse predstavljaju pretnju za Rusiju, a ne obrnuto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milan63

pre 2 godine

Plaše mečku rešetom...NATO pokazuje mišiće, ali ako pokušaju da udare na Rusiju, to nije SRJ iz 1999. Uostalom, izgleda da im sudbine Napoleona i Hitlera nisu dovoljna opomena. Izgleda da se zapadno ludilo nastavlja i u ovom veku.

dera

pre 2 godine

Bilo kakvi pokreti , vezbe , simulacije ,....van maticnih zemalja su ofanzivni . Teritorija Rusije i vojna moc nije pogodna za ofanzivno ponasanje prema njoj , mnogo je pametnije saradjivati trgovinski , politicki , kulturno ,....cemu pretnje i mlataranje oruzijem ? SAD , Kina Rusija,....imaju previse ubojnih sredstava tako da sukob vecih razmera nije ni na vidiku , jer situacija u vreme Gorbacova i Jeljcina je bila ne uporedivo povoljnija nego danas pa se nista nije dogodilo , zato bi i novinarima bilo pametnije da ne lupetaju, i smanje dozivljaj u fazonu frapantno , sokantno ,.....gori , panika ,.......Ako tako nastavite ne da vam narod nece verovati sta pisete vec ce vas proknjiziti kao budale , a onda ce te kao citaoci ostati vi sami da citate i neverujete sami sebi sta ste napisali .

lazar

pre 2 godine

...alo kakva panika ...tekst je smijesan ...ako je RUSIJA spala na to da se uplasi od francuza i engleza e onda nebi trebalo ni da postoji .....koje gluposti...to ako kojim cudom krene na granicu rusije bice spaljeno prije ulaska u rusiju ...ajmo slijedeci....

Vla

pre 2 godine

Jel se secate odgovora Putina kada ga je nemacki novinari upitao da li ce Rusija po treci put u zadnjih sto godina ratova ti sa nemackom, rekao je da nema nameru, spalice je, to isto ceka I druge osvajace, sve su ovo prazne pice, medveda je tesko uplasiti

Duda

pre 2 godine

Sa ovakvim izjavama nato hrabri sebe. Inace su se utroljali zbog oruzja koje ima Rusija. Napali bi oni davno, ali treba hrabrosti i oruzije za to. Oruzije i mogu da nabave, ali hrabrost, oni to ne poseduju. To je sve drogirana vojska.

Penzionerj

pre 2 godine

Kakva glupost, omalovazavati bratsku Rusiju. Ti amerski podrepci ce proci veoma lose pokusaju li nesto. U americi i britaniji ima mnogo fasista i naslednika, /ne zasluzuju v.slova/.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija