• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

19.05.2021

12:57

KINA SMRTNO OZBILJNA: Ovim potezom Amerika ozbiljno ugrožava mir i bezbednost!  Zašto brod SAD prolazi BAŠ tuda!

Vesti

KINA SMRTNO OZBILJNA: Ovim potezom Amerika ozbiljno ugrožava mir i bezbednost! Zašto brod SAD prolazi BAŠ tuda!

Podeli vest

Kina je danas izrazila snažno protivljenje zbog prolaska razarača SAD kroz Tajvanski moreuz, što smatra za potez koji ugrožava regionalni mir i stabilnost

- Kina je pažljivo pratila kretanje američkog ratnog broda kroz Tajvanski moreuz i spremna je da se nosi sa svim pretnjama i provokacijama - poručio je portparol Komande Istočne vojne oblasti kineske vojske pukovnik Džang Čunhui u saopštenju objavljenom danas, prenosi Rojters.

On je naveo i da ovakve američke akcije šalju pogrešne signale tajvanskim snagama koje zagovaraju nezavisnost i namerno ugrožavaju mir i stabilnost u Tajvanskom moreuzu.

Sedma flota američke mornarice saopštila je ranije da je razarač "Kurtis Vilbur" sproveo rutinski tranzit kroz Tajvanski moreuz "u skladu sa međunarodnim pravom". 

Tajvan, koji Peking smatra svojom teritorijom, jedna je od ključnih tački neslaganja u odnosima Kine i SAD.

Vašington nema formalne diplomatske odnose sa Tajpejom, ali je njegov najvažniji saveznik i snabdevač oružjem, prenosi Tanjug.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija