• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.05.2021

23:20

KRIVOKAPIĆ U OŠTROM SUKOBU SA MILOM: Istorija će dokazati da su Đukanović i njegova vladavina NAJVEĆI PORAZ Crne Gore!

Vesti

KRIVOKAPIĆ U OŠTROM SUKOBU SA MILOM: Istorija će dokazati da su Đukanović i njegova vladavina NAJVEĆI PORAZ Crne Gore!

Podeli vest

Premijer Zdravko Krivokapić oštro je večeras odgovorio na optužbe Mila Ðukanovića, da se aktuelna vlada bavi revanšizmom i poručio predsedniku Crne Gore da će istorija i politička teorija dokazati da su, kako je naveo, "njegova pojava, vladavina i rezultati najveći poraz junačke Crne Gore"

Krivokapić ističe da je apsolutna neistina tvrdnja Ðukanovića da se aktuelna vlada bavi revanšizmom, ali je poručio da je itekako odlučna u tome da, pred oslobođenim i nezavisnim pravosuđem, ruka pravde dođe do svakog ko se na bilo koji način ogrešio o građane Crne Gore, kršeći zakone i Ustav države.

- Ukoliko je predsedniku Ðukanoviću i njegovim stranačkim partnerima savest čista, ne bi trebalo da budu toliko nervozni - kaže Krivokapić u saopštenju iz njegovog kabineta dostavljenom i Tanjugu.

Istakao je i da ne tvrdi samo vlada da je u vreme vladavine Ðukanovićevog DPS nastala privatna i zarobljena država, da je organizovani kriminal bio infiltriran u vrhove vlasti, kao i da je državu zamalo udavila korupcija na visokom nivou, već je to, dodaje, u više navrata rečeno od međunarodnih faktora.

Crna Gora, ističe premijer, sa Ðukanovićem nema zasluženu budućnost, a građani život dostojan čoveka.

Foto: Beta

Zdravko Krivokapić

Sa Ðukanovićem, dodao je, prva demokratska vlada i vlast u Crnoj Gori ne mogu imati kohabitaciju, što je dokazao domaćoj i međunarodnoj javnosti odbijanjem da potpiše reformu zakona kojim se oslobađa zarobljeno tužilaštvo.

- Nema drugog razloga da odbije osim straha od pravde, gubljenja tužilaštva i tužilaca koji su bili pod njegovom direktnom kontrolom i u njegovoj službi - poručio je Krivokapić.

Optužio je Ðukanovića da su on i njegovi stranački saborci podelili Crnu Goru i njene građane, a da su im za to vreme usta bila puna multietičnosti, građanske države, i jednakosti pred ustavom.

- Ðukanović i njegovo društvo, već 15 godina, skoro polovinu stanovništva ponižavaju, progone, kažnjavaju, diskriminišu, vređaju i stavljaju u red građana nižeg reda - naveo je premijer.

Današnjom izjavom o imenovanju ambasadora, Ðukanović je po ko zna koji put od 2006., ističe Krivokapić, nacrtao metu i stavio žutu traku onim građanima koji su na referendumu glasali da država Crna Gora život nastavi u zajednici sa Srbijom.

- A, njih je, podsećam ga, skoro polovina države - poručio je Krivokapić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija