• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

20.05.2021

15:31

"IZBIĆEMO IM ZUBE!" Putin grmi, ovo je njegova najbrutalnija pretnja do sada! Ruski lider "sirovo" objasnio kako će proći svako ko posegne za parčetom ruske zemlje!

Vesti

"IZBIĆEMO IM ZUBE!" Putin grmi, ovo je njegova najbrutalnija pretnja do sada! Ruski lider "sirovo" objasnio kako će proći svako ko posegne za parčetom ruske zemlje!

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija oštro odgovoriti svima koji pokušaju da posegnu za njenom teritorijom

„Svi žele da nas negde 'ujedu' ili da nam nešto 'odgrizu', ali oni koji nameravaju to da učine trebalo bi da znaju da ćemo izbiti zube svima tako da više ne mogu da grizu“, obećao je predsednik Rusije na sastanku organizacionog odbora „Pobeda“.

Istovremeno, Putin je istakao da Rusija ne ide putem militarizacije ekonomije. Prema njegovim rečima, što zemlja postaje jača, njeni protivnici odmah nalaze povode da pokušaju da ograniče njen razvoj. Takvi pokušaji nastavili su se odmah posle raspada SSSR-a, primetio je Putin.​

Ruski lider je podsetio da je za odbranu ove godine izdvojeno tri biliona rubalja (ili 42 milijarde dolara po trenutnom kursu), dok američki vojni rashodi, prema rečima Putina, „premašuju 770 milijardi“.

Ako gledamo apsolutne iznose, Rusija je negde u prvih 10 zemalja, ali pri kraju tog spiska, precizirao je predsednik.

Kako je rekao, ispred Rusije nisu samo SAD, Kina, Indija, Saudijska Arabija, sve vodeće evropske zemlje poput Nemačke, Francuske, Velike Britanije, već i zemlje poput Japana, koje nešto malo više, ali ipak troše više od Rusije na nacionalnu odbranu, uprkos tome što kod njih po Ustavu vojska praktično i ne postoji. Istovremeno, ruska vojska ima najsavremenije nuklearne snage obuzdavanja, primetio je on.

„Imamo generalno novu vrstu strateškog oružja, interkontinentalni blok ‘Avangard’ sa hipersoničnom brzinom. Niko drugi još nema, ali mi imamo hipersonično oružje“, istakao je Putin. On je upozorio da će se pokušaji obuzdavanja Rusije nastaviti, jer njenim protivnicima „takva zemlja jednostavno nije potrebna“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 2 godine

Dok je Putina, svet može da bude miran. A ovi što vežbaju oko ruskih granica, neka vežbaju. Moraju da nešto rade. Ali, znaju i oni da će ih ruski medved oduvati ako nešto pokušaju. Krstaši, Napoleon, Hitler...

Komandant 1001

pre 2 godine

Ameri sa zapadom su svesni i dobro znaju da je Rusija najveća država na svetu sa navećim prirodnim resursima, da je dosegla vojno naoružanje od kojeg nema odbrane (čit. Kinžal i Avangard). U pentagonu američki generali bauljaju sa glavoboljama kako da ukrote Ruse. Ameri znaju dobro da razvojem Rusije i njenog izvoza resursa( Čit. gasa, nafte) u zemlje EU dvlači EU na stranu Rusije, što znači da ameri mogu da pakuju kofere i gube EU i kontrolu nad EU. I na kraju, ranjeni amerčki orao visoko je leteo ali ga čeka ledina !

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija