• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

21.05.2021

10:43

ORBAN PROGLASIO POBEDU! Došlo je vreme da se maskama kaže zbogom, Mađarska ukida ograničenja!

Vesti

ORBAN PROGLASIO POBEDU! Došlo je vreme da se maskama kaže zbogom, Mađarska ukida ograničenja!

Podeli vest

Mađarska će ukinuti većinu preostalih ograničenja povezanih s kovid-19, uključujući noćni policijski čas, čim broj vakcinisanih dostigne prekretnicu od pet miliona ovog vikenda, izjavio je danas mađarski premijer Viktor Orban, dodavši da je došlo vreme da se maskama kaže zbogom

On je rekao da maske više neće biti potrebne na javnim mestima, dok se skupovi koji okupljaju do 500 ljudi mogu održati na otvorenom, prenosi agencija Rojters. Takođe će biti dozvoljena venčanja sa do 200 ljudi.

"Ovo znači da smo pobedili treći talas pandemije. Brojku od pet miliona vakcinisanih ćemo dostići za vikend. Mađarska je bezbednija zemlja od ostalih. Došlo vreme da se maskama kaže zbogom", kazao je Orban.

Mađarska je jedina država Evrospke unije koja je odobrila korišćenje ruske i kineske vakcine u velikim količinama pre nego što ih je Evropska agencija za lekove odobrila.

Zbog toga, Mađarska je među vodećim zemljama Evropske unije po vakcinacijama, jer je 50 odsto populacije dobilo bar jednu dozu vakcine. Vlada je otvorila brojne delatnosti i objekte, među kojima su hodeli, restorani, spa centri, pozorišta, teretane, sportski objekti.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija