• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

22.05.2021

15:41

NOVI SLUČAJ POLICIJSKE BRUTALNOSTI POTRESA AMERIKU! Zatvorenik se ugušio dok su klečali na njemu i rugali mu se! /UZNEMIRUJUĆI VIDEO/

Vesti

NOVI SLUČAJ POLICIJSKE BRUTALNOSTI POTRESA AMERIKU! Zatvorenik se ugušio dok su klečali na njemu i rugali mu se! /UZNEMIRUJUĆI VIDEO/

Podeli vest

Zatvorenik Vilijam Dženet umro je nakon što se nekoliko minuta borio za vazduh i molio za pomoć dok su ga policajci pritiskali i držali licem prema dole, pokazali su novi video snimci iz zatvora u američkoj državi Tenesi

U tužbi podnesenoj u oktobru 2020. godine i dopunjenoj u februaru ove godine u ime porodice, njegova ćerka Dominik Dženet navodi da je njen otac Vilijam umro od posledica upotrebe prekomerne sile od strane sedam policajaca i gušenja dok je bio u pritvoru u zatvoru okruga Maršal nakon hapšenja 4. maja 2020.godine, prenosi BBC.

Dženeta su, prema tužbi, policajci držali prikovanog za tlo ukupno četiri minuta, a policjaci su branili svoje postupanje u incidentu sa obrazloženjem da je on bio "krajnje neposlušan". Državni tužioci zatvorili su istragu o njegovoj smrti pre nekoliko meseci, a porota koja je pregledala slučaj, odlučila je da ne podnosi krivične prijave protiv policajaca.

Dženet je uhapšen je pod optužbom za opijanje, nepristojno ponašanje i pružanje otpora prilikom hapšenja. Metamfetamin je otkriven u njegovom telu, a u zatvorskim spisima se navodi da je halucinirao i da je bio pod dejstvom droga.

Zvaničnici su u svom izveštaju naveli da je na dan svoje smrti on bio agresivan u svojoj ćeliji i da je odbio da se povinuje naređenjima čuvara koji su pokušali da ga smire.


U tužbi porodice se navodi da su mu tokom borbe koja je usledila, policajci stavili lisice i oborili ga licem prema zemlji i pritiskali ga iako je on tri puta upozorio da ne može da diše, a jedan od čuvara mu se čak i izrugivao.

U jednom trenutku na snimku se vidi kako policajac podseća svoje kolege na opasnosti od gušenja zbog položaja u kome se nalazi zatvorenik i trazi da ga oslobode kako bi mogao da diše.

U izjavi, gradonačelnik Levisburga Džim Bingam smrt Dženeta je nazvao nesrećnim slučajem, ali je naglasio da se on i verbalno i fizički nasilno ponašao prema svojim zatvorskim čuvarima i nije želeo da komentariše tužbu porodice koja takođe podneta i protiv grada i okruga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija