• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

30.05.2021

20:11

(VIDEO) PA, GDE BAŠ PRED RUSIMA DA SE TAKO OBRUKAJU! Ameri promašili balističku raketu, NE JEDNOM, NEGO DVA PUTA! Možda su imali tremu...

Vesti

(VIDEO) PA, GDE BAŠ PRED RUSIMA DA SE TAKO OBRUKAJU! Ameri promašili balističku raketu, NE JEDNOM, NEGO DVA PUTA! Možda su imali tremu...

Podeli vest

Američki ratni brod ispalio je dve presretačke rakete iz sistema „Egida", ali nije uspeo da pogodi balističku metu srednjeg dometa, objavila je Agencija za protivraketnu odbranu SAD. I to dok je, navodno ruski obaveštajni brod pratio testiranje

- Cilj testa bio je demonstracija mogućnosti odbrane od balističkih raketa brodovima sa sistemom „Egida", koji uočavaju, prate i presreću balističke rakete srednjeg dometa", saopštila je Agencija za protivraketnu odbranu. Međutim, presretanje mete nije uspelo, prenosi RT.

Američki zvaničnici sprovode „široko ispitivanje kako bi se utvrdio uzrok problema koji su mogli da spreče uspešno presretanje".

Agencija je saopštila da je vežba sprovedena u subotu 29. maja u saradnji sa američkom mornaricom.

Pentagon nije saopštio koji brod opremljen sistemom „Egida" je učestvovao u testiranju, niti tačnu lokaciju. Međutim, lokalni medij „Maui nau njuz", citirajući zvaničnike ministarstva odbrane, objavio je da se radi o lokaciji severozapadno od Havaja.

Nekoliko dana ranije, brojni mediji objavili su da je ruski brod za prikupljanje obaveštajnih podataka primećen u blizini Havaja, u neposrednoj blizini američkih teritorijalnih voda.

(VIDEO) NOVI RUSKI KOSMIČKI BROD - OREL! MOĆI ĆE POLA GODINE DA LETI OKO MESECA, A GODINU OKO ZEMLJE! Šta reći, prvi let zakazan za 2025!

- Američka pacifička flota svesna je da ruski brod operiše u međunarodnim vodama u području Havaja i nastaviće da ga prati dok se tu nalazi - rekao je Džon Gej, predstavnik za štampu američke Pacifičke flote, za USNI (Vesti američkog mornaričkog instituta).

 

 

Prema navodima USNI, ruski brod je u tom području najmanje od petka, i nalazi se zapadno od ostrva Kaui, koje je dom najvećeg poligona za testiranje raketa.

Zbog prisustva ruskog broda navodno je i pomereno održavanje testiranja protivraketnog sistema, objavio je „Honolulu star advertajzer", iako je to teško potvrditi, pošto Pentagon retko najavljuje testove unapred.

BAJDEN PRETI PUTINU, PRITISNUĆU GA, NEĆEMO MU DOPOSTITI DA KRŠI LJUDSKA PRAVA! Lider Rusije se sad sigurno zabrinuo, ma šta zabrinuo, trese se od...

Američka vojska objavila je da ruski brod prate brojni mornarički avioni i patrolni brodovi sve vreme, te da je operisao u granicama međunarodnog prava, ne predstavljajući opasnost za navigaciju.

Američki zvaničnici nisu objavili o kom se ruskom brodu radi, ali su pojedini mediji i vojni analitičari naveli da je u pitanju „Karelija 535", brod za prikupljanje obaveštajnih podataka, koji je modernizovan 2017. godine, navodi RT.

Rusko Ministarstvo odbrane nije komentarisalo ove navode, niti da li je ruski brod bio u tom području tokom testiranja američkih raketa.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tof

pre 2 godine

A tek sto se Rusi brukaju sa investicijama u Srbiji!!!.Bash se pokrivili koliko ulazu u Srbiju !.Sta nas briga i za Amerikance kao i za Ruse.Srbija gleda sebe novinari moji ?

KIR SRBIN

pre 2 godine

Ма то су амери намерно, да збуне Русе. А можда су Руси окренули неки преклопник па је ракета скренула лево, од Албукеркија. А можда је и НЛО, и онако ванземаљци посећују само амере. Стварно збуњујуће, где њиховом савршенству то да се догоди.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija