• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

31.05.2021

09:33

OPET BOMBA?! Avion kompanije Rajaner morao prinudno da sleti... na lice mesta odmah stigli demineri, putnici evakuisani!

Vesti

OPET BOMBA?! Avion kompanije Rajaner morao prinudno da sleti... na lice mesta odmah stigli demineri, putnici evakuisani!

Podeli vest

Putnički avion kompanije Rajaner koji je leteo iz Irske u Poljsku hitno je sleteo u Berlin objavila je nemačka policija ne saopštavajući dalje detalje

Let iz Dablina za Krakov napravio je neočekivano skretanje nakon prijavljene pretnje bombom, naveo je nemački list Bild.

Sa 160 ljudi u avionu, let je stigao na aerodrom Berlin-Brandenburg nešto posle 20 sati u nedelju, zadržavajući se na asfaltu do ponedeljka rano ujutru.
Portparol berlinske policije rekao je da su policajci izvršili bezbednosne provere i da nisu otkrili "bilo kakve opasnosti".

- Putnici će nastaviti putovanje do Poljske drugim avionom - rekla je ona za AFP, ne navodeći više detalja o upozorenju.

Avion je ispražnjen, a prtljag putnika je pretražen, javili su nemački mediji.
Ovo je usledilo nedelju dana nakon što je avion kompanije "Rajan er", koji je leteo iz Atine za Viljnus, prinudno sleteo 23. maja na aerodrom u Minsku zbog saopštenja da je podmetnuta bomba.

Na lice mesta su upućeni demineri. Informacije o miniranju nije potvrđena, a Istražni komitet Belorusije saopštio je da je pokrenuo krivični postupak zbog lažne prijave o miniranju.

Foto: Printscreen/core.telegram.org

Roman Protasevič

Beloruski aktivisti za ljudska prava saopštili su da je osnivač kanala na Telegramu "Neksta", koji se u Belorusiji smatra ekstremističkim,, leteo ovim avionom i da je priveden prilikom provere dokumenata na aerodromu u Minsku. Protasevič je u ovoj zemlji stavljen na spisak lica umešanih u terorizam. Protiv njega je pokrenut krivični postupak po nekoliko osnova, uključujući i za "organizovanje masovnih nereda". Njemu preti kazna do 15 godina zatvora.

To je izazvalo kritiku Zapada, iako se praksa prinudnog sletanja aviona dešavala i ranije. Najznačajniji slučaj bilo je prisiljavanje aviona bolivijskog predsednika Evo Moralesa da sleti u Beč 2013. godine. Razlog za to su bile glasine da se zajedno sa predsednikom u avionu nalazi i bivši agent CIA Edvard Snouden, koji je u Sjedinjenim Američkim Državama optužen za odavanje državnih tajni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija