• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

02.06.2021

19:06

PUTIN SKINUO RUKAVICE! ČAČNITE NAS, ODGVORIĆEMO BRUTALNOM SILOM! Moskvi dosta napada, sankcija, ZAPAD SAD ZNA ŠTA GA ČEKA!

Vesti

PUTIN SKINUO RUKAVICE! ČAČNITE NAS, ODGVORIĆEMO BRUTALNOM SILOM! Moskvi dosta napada, sankcija, ZAPAD SAD ZNA ŠTA GA ČEKA!

Podeli vest

Dve nedelje nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin otkrio da će zemlja „izbiti zube" bilo kojem agresoru, sekretar Saveta bezbednosti Rusije upozorio je da bi neprijateljske akcije protiv Moskve mogle naići na silu

U razgovoru za "Rusku gazetu", Nikolaj Patrušev otkrio je da revidirana strategija nacionalne bezbednosti zemlje znači da je Moskva spremna da primeni stvarnu silu, a ne samo ekonomske sankcije.

- Nova verzija Strategije nacionalne bezbednosti naglašava želju Rusije da poveća predvidljivost, samopouzdanje i sigurnost u međunarodnoj sferi - objasnio je Patrušev.

- Istovremeno, primećuje legitimitet simetričnih i asimetričnih mera za suzbijanje i sprečavanje neprijateljskih radnji koje ugrožavaju suverenitet i teritorijalni integritet Rusije.

Posebno je primetio ono što je nazvao „prisilnim metodama prinude", koje će uslediti nakon neuspeha posebnih ekonomskih mera.

Iako Rusija obično simetrično reaguje na poteze stranih protivnika, često na sitnice, Moskva je nedavno pokazala spremnost za asimetrične mere. U aprilu, nakon što je Češka proterala 18 ruskih diplomata, Kremlj je odlučio da protera 20 Čeha. Dva dana kasnije, u Putinovom godišnjem obraćanju Saveznoj skupštini, upozorio je strane zemlje da će se svako ko ugrožava rusku nacionalnu bezbednost „kajati zbog svojih postupaka kao što se nikada nikada nije pokajao ni za čim", obećavajući „asimetričan, brz i oštar" odgovor.

EU DOBILA NOVI NON PEJPER! Višegradska grupa i Austrija neće da rešavaju pitanja granica, već teme koje se tiču i dobrobiti Evropske unije!

Pored nove taktike za rešavanje pretnji drugih država, nova bezbednosna strategija podneta predsedniku takođe ima za cilj da poboljša međunarodnu konkurentnost Rusije i stvori uslove za ekonomski rast brzinom iznad svetskog nivoa. Posebno je primetio da bi ekonomija zemlje trebalo da bude otporna na pritisak sankcija.

- Važan uslov za osiguranje ekonomske sigurnosti je oslanjanje na unutrašnji potencijal i nezavisna rešenja za probleme sa kojima se suočava Rusija, istovremeno zadržavajući otvorenost za uzajamno korisnu saradnju sa drugim zemljama - objasnio je on.

Zaharova o ekspresno nestalim češkim agentima iz Rusije - da li su radili samo za Prag ili su u isto vreme izvršavali zadatke drugih zemalja! MOĆNO OTKRIĆE, TO TREBA IZNETI NA VIDELO, GOSPODO!

Međutim, uprkos pretnjama, Patrušev je takođe sugerisao da su Rusija i njen primarni zapadni protivnik - SAD sposobne da postignu obostrano prihvatljiva rešenja, uprkos nedavnim tenzijama. Patrušev je posebno naveo pozitivne razgovore sa Džejkom Salivanom, američkim savetnikom za nacionalnu bezbednost.

Putin će se sastati sa američkim kolegom Džoom Bajdenom kasnije ovog meseca u Ženevi.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sara

pre 2 godine

Bravo, Putine, najbolji lideru sveta, tako se razgovara sa aždajom, koja pokazuje krezave zube!!!!.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija