• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.06.2021

10:30

U KANADI SE POJAVILA MISTERIOZNA BOLEST! Lekare zaprepastili čudni simptomi i način na koji se ispoljavaju, sada su se pojavile i teorije...

Vesti

U KANADI SE POJAVILA MISTERIOZNA BOLEST! Lekare zaprepastili čudni simptomi i način na koji se ispoljavaju, sada su se pojavile i teorije...

Podeli vest

U kanadskoj provinciji Nev Brunsvik na obali Atlantika otkriveno je izbijanje nepoznate bolesti, kaja se manifestuje neurološkim simptomima, piše Njujork tajms

Od 2015. godine, kada je zabeležen prvi slučaj bolesti, simptomi su zabeleženi kod 48 stanovnika ovog regiona, a šestoro je umrlo. Kanadski lekari su potpuno zbunjeni ovom pojavom koja je privukla i svetski poznate sttučnjake da se zainteresuju za misterioznu bolest.

Simptomi bolesti su nesanica, halucinacije, bolovi u mišićima i poremećena motorička aktivnost. Depresija i demencija brzo napreduju, a javlja se i anksioznost. Zbog čudnih simptoma i nepovezanih manifestacija bolesti, lekari još uvek ne mogu da daju konačnu dijagnozu.

"Ovo je brza, progresivna demencija i psihijatrijske manifestacije, kada se sve što kontroliše mozak i kičmena moždina odmah izgubi. To je grozno", rekao je kanadski neurolog Nil Kešman.

"Ljudi su uznemireni", rekao je Ivon Godin, gradonačelnik Bertranda, sela na Akadijskom poluostrvu na severoistoku Nju Brunsvika.

"Oni pitaju: Da li je to životna sredina? Da li je genetski? Da li je riba, ili meso jelena? Da li je nešto drugo? Svi žele odgovore", rekao je Godin.

 

 

Nepoznata bolest je navodno pogodila ljude između 18 i 84 godine, a pošto još nema tačne dijagnoze, razarajućoj bolesti kandaski lekari dali su prozaičan radni naziv: Neurološki sindrom nepoznate etiologije u Nju Brunsviku.

U međuvremenu, pojavile su se i teorije zavere o uzroku ove čudne bolesti, sugerišu da je sve to posledica zračenja sa velikih antena mobilnih operatera u ovom delu Kanade, ali i zbog jednr vrsti algi i toksina u školjkama sa obala Nju Brunsvika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija