• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

07.06.2021

10:14

RUSIJA PROTERALA AGENTA UKRAJINSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE! Radio na ŠTETU bezbednosti Ruske Federacije! /VIDEO/

Vesti

RUSIJA PROTERALA AGENTA UKRAJINSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE! Radio na ŠTETU bezbednosti Ruske Federacije! /VIDEO/

Podeli vest

U Rusiji je otkriven agent ukrajinskih obaveštajnih službi koji je dugo vremena pružao „savetodavnu pomoć“ Službi bezbednosti Ukrajine radi „nanošenja štete bezbednosti Ruske Federacije“, saopštila je Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB)

- Federalna služba bezbednosti Rusije je tokom sprovedenog pretresa presekla obaveštajne i subverzivne aktivnosti državljanina Ukrajine Semenjake Alekseja Petroviča u interesu ukrajinskih obaveštajnih službi - navodi se u saopštenju.

Utvrđeno je da su njegovu delatnost duže vreme koordinisali agenti ukrajinske kontraobaveštajne službe.

Napominje se da su tokom pretresa oduzeti elektronski uređaji sa porukama od službenika SBU-a koji su im nudili pomoć u rešavanju njihovih radnih pitanja u cilju nanošenja štete po bezbednost interesa Rusije. Kako se navodi u saopštenju FSB-a, Semenjaka je tokom ispitivanja potvrdio da je održavao duge odnose sa predstavnicima nacionalne obaveštajne službe i da im je pružao različitu konsultantsku pomoć.

Takođe se ističe da je tokom pretresa uočen i sprečen pokušaj trećih lica da daljinski uklone podatke sa njegovog mobilnog telefona.  

Zbog mera koje je preduzeo FSB Semenjak nije uspeo da nanese štetu spoljnoj bezbednosti Rusije. Njegov boravak na teritoriji Ruske Federacije označen je kao nepoželjan i zabranjen mu je ulazak u zemlju na period od 25 godina. Semenjak je 3. juna napustio Rusiju, dodaje se u saopštenju FSB-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
lazar

pre 2 godine

..to se tako ne radi...vec iskoristi ker ..ovako je izasao sa stilom ...ne znam sta je sa tima rusima ..da li trebaju da uce od sjeverne koreje kako se sa takvima postupa??

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija