• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.06.2021

16:43

AMERI BI DA PROMENE PRAVILA IGRE! Razvijaju novi sistem INTERAKTIVNOG ROJA BOMBI, neprijatelji neće moći da ih IZNENADE! /VIDEO/

YoutubePrintscreen/ Pat Host News

Vesti

AMERI BI DA PROMENE PRAVILA IGRE! Razvijaju novi sistem INTERAKTIVNOG ROJA BOMBI, neprijatelji neće moći da ih IZNENADE! /VIDEO/

Podeli vest

Laboratorija američkog vazduhoplovstva trenutno razvija i testira bombe čija elektronika vrši interakciju tokom leta radi još preciznijeg pogađanja cilja

Program  "Golden Horde Vanguard" je započet 2019. godine. Njegova glavna svrha je interakcija "roja" bombi, poput onih koje bi ispalila grupa lovačkih avion, kako bi se napravila kompatabilna mreža povezana radio signalom da bi se što preciznije neutralisao cilj.

Američka vojska je saopštila da bombe neće koristiti veštačku inteligenciju, ali će posedovati sistem autonomnog pristupa protiv neprijatelja.

Kako će funkcionisati nove bombe

Princip delovanja je sledeći, grupa ili roj bombi vrši koordinisane akcije deleći merenja lokacije cilja i kombinujući informacije o svakoj bombi u jedno, što smanjuje mogućnost greške za tačnu lokaciju neprijateljskog cilja.

Ovim programom američko ratno vazduhoplovstvo pokušava da promeni pravila igre. Pod pretpostavkom da su u vreme bitke svi sistemi oružja unapred programirani, rizik od nepredviđene akcije neprijatelja da uništi te sisteme je velik. Međutim, upotreba mrežnog oružja podrazumeva da oni nemaju unapred nacrtani plan, već ga pripremaju tokom bitke u realnom vremenu, prevazilazeći tako iznenađujuće akcije neprijatelja.

Američko ratno vazduhoplovstvo nedavno je testiralo sličnu interakciju između bombi malog prečnika. Laboratorija kaže da su testovi bili uspešni, ali još uvek nema kompletne slike mogućnosti programa da se kaže da će biti pokrenut ili integrisan u američko ratno vazduhoplovstvo.

Prema rečima šefa komande vazduhoplovnih snaga, generala Arnolda V. Bunča, program započinje nova ispitivanja koja će verovatno biti "na otvorenom“. Vojska će takođe morati vrlo jasno da definiše buduće troškove i potencijalne koristi programa ako bude zvanično pokrenut.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija