• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

14.06.2021

16:51

PUTIN RASTURIO AMERIČKE MEDIJE! ŠTA AKO RUSIJA POŠALJE VOJSKU DO VAŠIH GRANICA... Kakav bi bio odgovor SAD?! Bolje je da sednemo...

Vesti

PUTIN RASTURIO AMERIČKE MEDIJE! ŠTA AKO RUSIJA POŠALJE VOJSKU DO VAŠIH GRANICA... Kakav bi bio odgovor SAD?! Bolje je da sednemo...

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin je uoči susreta sa američkim liderom DŽozefom Bajdenom u Ženevi dao intervju američkoj televiziji „En-Bi-Si" tokom kojeg je ocenio da se vojne vežbe NATO-a i SAD održavaju u neposrednoj blizini ruskih granica, te je postavio pitanje šta bi se desilo kad bi Rusija učinila isto to.

Zamislite da smo mi poslali našu vojsku neposredno do vaših granica. Kakav bi bio vaš odgovor, upitao je Putin.

Sve optužbe su farsa

Američka televizija podseća i da, kada su Putina pitali o nedavnom prebacivanju ruske vojske u blizini ukrajinskih granica, zbog čega su se svi zabrinuli od moguće invazije, Putin je rekao da Rusija vojne vežbe sprovodi isključivo na sopstvenoj teritoriji. Ruski predsednik je naveo činjenicu da NATO na rutinskoj osnovi sprovodi vojne vežbe u blizini ruskih granica, kao i činjenicu da Amerika sprovodi manevre na Aljaski, koja je takođe u blizini ruskih granica.

On je takođe odbacio sve optužbe koje se tiču umešanosti Rusije u izborne procese, dok je za optužbe da je Rusija ili da su ruski hakeri odgovorni za sajber napade u Americi rekao da je to - „farsa".

- Optuživali su nas za mnoge stvari. Za mešanje u izbore, za sajber napade i tako dalje. Nijednom, ali nijednom se nisu potrudili da predoče bilo kakve dokaze. To su samo neosnovane optužbe - rekao je Putin.

Međutim, upitan od strane voditelja da li je zabrinut da je američka obaveštajna služba možda već duboko pronikla u ruske mreže i da je u stanju na nanese ozbiljniju štetu, Putin je rekao da, iako je to moguće, takva opcija ga ne plaši.

RUSIJA SPREMNA DA RAZMENI ZAROBLJENIKE SA AMERIKOM! Putin američkim novinarima: Sve optužbe su FARSA, šta bi ste rekli da pošaljem vojsku na VAŠE GRANICE?!

Sa druge strane, Putin je konstatovao da je Rusija zabrinuta zbog sajber delatnosti NATO-a.

- To čega se plaše u Americi može predstavljati opasnost i za nas. NATO je sajber prostranstvo proglasila borbenom zonom. Oni nešto planiraju, nešto spremaju, naravno da nas to zabrinjava - rekao je Putin.

Izrazio je, međutim, nadu i da će Rusija i Amerika pokrenuti proces saradnje kada je reč o borbi protiv sajber kriminala.

- Hajde da sednemo zajedno, da razgovaramo, da pronađemo kompromisna rešenja koja će biti prihvatljiva za obe strane - istakao je.

Putin se osvrnuo i na pitanje ruskog blogera Alekseja Navaljnog rekavši da će se prema njemu ophoditi ništa lošije nego prema drugim zatvorenicima.

Foto: Fotoilustracija

Upitan da li je on lično naredio ubistvo Navaljnog, Putin je rekao da Rusija „nema naviku da ubija bilo koga".

Moguća razmena zarobljenika

Putin je tokom intervjua za „En-bi-si", rekao i da bi tokom predstojećeg samita sa američkim državnim vrhom moglo biti razmotreno pitanje razmene zarobljenika.

PUT JE UTRT, NUKLEARNI RAT JE NEIZBEŽAN?! Najnoviji izveštaj upozorava da je SVE IZVESNIJE da će neka od država UPOTREBITI RAZORNO ORUŽJE! /VIDEO/

Naime, na pitanje da li je spreman da razmotri pitanje razmene zarobljenika on je odgovorio: „Da, naravno".

- Znam da u Rusiji postoji nekoliko građana SAD koji su osuđeni i koji su u zatvoru. Međutim, neuporedivo više je ruskih građana koji se nalaze u američkim zatvorima. Te brojke su jednostavno neuporedive - dodao je.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rokii

pre 2 godine

Kakav ti i tvoja vojska pola ti gladni a pola pjani.

PRC

pre 2 godine

A sta cekas, Kuba i Venecuela bi to vrlo rado prihvatile?

Marcco

pre 2 godine

Kakav će biti sajber napad od strane NATO je više nego jasan. Nema banke na svetu, pa ni u Rusiji, koja nije na američkom ili nemačkom softveru.... Temenos Transact - Core Banking, SAP for Banking, Plaid, Oracle FLEXCUBE, TurnKey Lender, Q2ebanking, MX for Banking, Validis. Nema kontrole letenja na svetu, osim -nadam se- vojnih kontrola letenja, koja nije na američkom softveru... Adacore, Skyline, Ansard... i to pod američkim hardverom od Honeywell-a ili NEC-a. A što je "najlepše", ti softveri su plaćeni milijardama dolara, a data je apsolutna kontrola Amerikancima. A onda spining majstori i "slobodni mediji" tupe na temu nekog tviteraša kome se smučila dvoličnost i budalaštine zapadnih medija i političara... i odjednom su takvi pod kontrolom Putina i utiču na javno mnenje.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59