• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

20.06.2021

11:16

AMERIČKI MEDIJI SE PROSVESTILI?! Apeluju na SAD da prestanu da svrstavaju Ruse u NEGATIVCE!

Informer/Fotomontaža/Pixabay

Vesti

AMERIČKI MEDIJI SE PROSVESTILI?! Apeluju na SAD da prestanu da svrstavaju Ruse u NEGATIVCE!

Podeli vest

Demonizacija Rusije će još više okrenuti Moskvu protiv Vašingtina i ukloniće svaku šansu za uspostavljanje saradnja u oblastima od obostrane koristi, smatra kolumnista portala „19FortiFajv“, viši naučni saradnik u analitičkom Fondu za prioritete odbrane Denijel Dejvis i apeluje na SAD da se oslobode navike da svrstavaju Rusiju u "negativce"

Prema mišljenju autora članka, održani rusko-američki samit bio je redak pozitivan događaj u odnosima dveju zemalja. Međutim, kako kaže, ostaje pod znakom pitanja da li će nakon tog poteza uslediti druga pobošljanja.

U bliskoj budućnosti Moskva i Vašington će moći da reše brojna diskutabilna pitanja, a neka od njih će ostati u neizvesnosti, smatra stručnjak.

Konkretno, Rusija će nastaviti da gleda na NATO trupe kao pretnju nacionalnoj bezbednosti, a Zapad neće promeniti svoj stav o aneksiji Krima, piše kolumista.

On zaključuje da će Kremlj biti protiv ulaska Ukrjaine i Gruzije u Alijansu, kao i da SAD neće prestati da optužuju Rusiju za sajber-napade na njihovu infrastrukturu.

Istovremeno, ekspert je pozvao Ameriku da se oslobodi prirodne sklonosti da Rusiju svrstava u „klub negativaca“ u kojem se neko uvredljivo ili neprihvatljivo ponašanje karakteriše kao nepopravljivo loše ili neprijateljsko u svim sferama.

- To ne povećava šanse da će Moskva promeniti svoje ponašanje kako bi zadovoljila naše želje - dodao je.

S tim u vezi, Dejvis smatra da obe države mogu da budu na dobitku od obostrane saradnje, kao i koristi zasnovane na realnosti spoljne politike u odnosima s Moskvom daleko premašuju rizike povezane sa doživljavanjem Rusije kao neprijatelja.

Podsetimo, prvi susret lidera Amerike i Rusije, Džozefa Bajdena i Vladimira Putina, odigrao se 16. juna u Ženevi. Razgovori su trajali četiri i po sata, a posle samita ruski lider je rekao da se sa američkim kolegom dogovorio da počnu konsultacije o strateškoj stabilnosti na međuresornom nivou. Dodao je i da obe strane shvataju da imaju odgovornost za stratešku stabilnost u svetu.

Usvojena je i zajednička izjava u kojoj je istaknuto da su i Moskva i Vašington privrženi stavu da u nuklearnom ratu ne bi bilo pobednika i da stoga on nikada ne treba da bude pokrenut.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija