• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

23.06.2021

18:03

Šojgu samo što je upozorio... BRITANCI VEĆ U AKCIJI! Bogme se zagreva duž ruskih granica, jer gde god postoji NATO, postoji rizik od...!

Vesti

Šojgu samo što je upozorio... BRITANCI VEĆ U AKCIJI! Bogme se zagreva duž ruskih granica, jer gde god postoji NATO, postoji rizik od...!

Podeli vest

Samo par sati nakon što je Sergej Šojgu upozorio na eksplozivnu situaciju u Evropi, Crnomorska flota Rusije morala je da ispali tri hica upozorenja prema britanskom razaraču koji je ušao u ruske teritorijalne vode. Situacija se zagreva duž ruskih granica sa Zapadom, gde god postoji NATO, postoji rizik od vojne konfrontacije, upozoravaju eksperti

Upozorenje na eksplozivnu situaciju u Evropi ruski ministar odbrane uputio je na konferenciji o međunarodnoj bezbednosti u Moskvi. Potrebna je hitna deeskalacija, rekao je Šojgu i skrenuo pažnju na to da NATO opravdava aktivan razvoj regionalnog sistema protivraketne odbrane (PRO), između ostalog, time da "obuzdavaju" Rusiju.


Ruski vojni analitičar Konstantin Blohin ističe da se situacija zaista zagreva duž ruskih granica sa Zapadom: na Baltiku, u Ukrajini, a često i američka mornarica ulazi u Crno more.


- Mislim da će na Arktiku biti veća konkurencija. Tako da je u ovom pogledu nemoguće izdvojiti samo jedno područje. Zapad je započeo politiku obuzdavanja Rusije na svim frontovima. Istovremeno, Bajden pokazuje želju za dijalogom koji je očigledno usmeren na sprečavanje vojne konfrontacije usred zaoštravanja politike obuzdavanja. Stoga je situacija, naravno, opasna - ocenio je Blohin.

Foto: AP/Photo

Sergej Šojgu


Blohin je podsetio da je juče bila 80. godišnjica od napada nacističke Nemačke na SSSR, navodeći da je svima jasno da čovečanstvo neće preživeti Treći svetski rat.

- On bi najverovatnije bio poslednji, jer bi došlo do upotrebe novih vrsta oružja — nuklearnog, hemijskog, bakteriološkog - rekao je Blohin.  

Istovremeno, Blohin je naglasio da je bolje sve probleme rešavati za pregovaračkim stolom, a ne na bojnom polju, te je stoga dijalog neophodan. Tokom sastanka u Ženevi, Džo Bajden je barem pokazao želju da konfrontaciju zaustavi na trenutak, jer su, kako kaže ekspert, za vreme Donalda Trampa i Baraka Obame rusko-američki odnosi probijali dno.  

NATO se širi i vežba rat sa Rusijom


Politika NATO-a je dovela do toga da Alijansa ne samo da se širi, već sprovodi provokativne vežbe, uvežbavajući rat sa Rusijom, rekao je za Sputnjik ruski vojni ekspert Igor Korotčenko.

Foto: Printskrin video

- Sjedinjene Države su se povukle iz svih ugovora o strateškoj stabilnosti, stoga se u Evropi mogu pojaviti američke rakete srednjeg i kratkog dometa. Sve ovo stvara novu realnost u kojoj počinje da se oseća rizik od Trećeg svetskog rata. Rusko ministarstvo odbrane predlaže deeskalaciju, ali je pitanje da li će na Zapadu čuti ovaj poziv. Pretpostavljam da neće reagovati na pozive Rusije. Rusija je neprijatelj i to objašnjava sve akcije Sjedinjenih Država kako u Ukrajini, tako i u istočnoj i centralnoj Evropi. Gde god postoji NATO, postoji rizik od vojne konfrontacije, posebno u blizini ruskih granica - pojasnio je Korotčenko.


Stoga se Rusi, ističe ruski ekspert, moraju osloniti na vojni potencijal svoje zemlje, jer samo on može garantovati sigurnost Ruske Federacije i njenih saveznika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Nebitan

pre 2 godine

Што не напишете да су и једни и други демантовали ово? Што одмах о рату ? Јел није доста патње и страдања ?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba!

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija