• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

24.06.2021

08:21

BRITANIJA JE OVO ODAVNO ZASLUŽILA! Krim izneo šokantan predlog kao odgovor na provokaciju britanskog razarača u Crnom moru!

Vesti

BRITANIJA JE OVO ODAVNO ZASLUŽILA! Krim izneo šokantan predlog kao odgovor na provokaciju britanskog razarača u Crnom moru!

Podeli vest

Vicepremijer krimske vlade Georgij Muradov predložio je da se Velika Britanija uključi u spisak neprijateljskih zemalja nakon jučerašnjeg incidenta sa britanskim razaračem u blizini obala poluostrva

„Velika Britanija je već odavno zaslužila da bude uključena u spisak neprijateljskih država, kao i svi koji učestvuju u napadu na naš teritorijalni integritet. Incident sa razaračem je potvrda toga“, smatra Muradov.

Prema njegovom mišljenju, Britanija će igrati posebnu ulogu u antiruskoj koaliciji država koju stvara Ukrajina, a koje namerava da okupi na takozvanom međunarodnom samitu „Krimska platforma“.

„Tačka broj jedan te velike provokacije koja se priprema je sloboda plovidbe NATO brodova Crnim morem“, smatra stalni predstavnik Krima pri predsedniku Rusije.

Ruska vlada je ranije odobrila spisak neprijateljskih država, na njemu se nalaze dve države: Sjedinjene Američke Države i Češka.

Crnomorska flota Rusije zajedno sa Pograničnom službom FSB ispalila tri hica upozorenja kako bi sprečila britanski razarač da naruši rusku državnu granicu. Prema navodima Ministarstva odbrane Rusije, britanski razarač je prethodno dobio upozorenje da će biti upotrebljeno naoružanje ukoliko povredi granice Ruske Federacije, međutim, vojni brod na to upozorenje nije reagovao.

Istovremeno, Ministarstvo odbrane Velike Britanije prokomentarisao je navode da je njihov razarač narušio rusku granicu tvrdeći da je brod realizovao miran prolazak kroz teritorijalne vode Ukrajine. Kako kažu, niko nije pucao na razarač.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dejan2019

pre 2 godine

Taj spisak država je prestižno članstvo budućeg slobodnog čovečanstva. Ko se tu pre upiše, imaće veći ugled u budućnosti.

token

pre 2 godine

Sledeci put ce da prodje bez upozorenja. Rusija treba da stavi crvene linije gde nato predje tu liniju tu i ostaje !!!

Dejan2019

pre 2 godine

Ratovi počinju zbog kolektivnih zabluda o lokalnim istinama. Krim je, makar formalno, deo Ukrajine. Savet bezbednosti UN je uobičajeno mesto da se o tome raspravi. Ako Rusija, daleko bilo, potopi bili čiji brod u teritorijalnim vodama druge države, biće kriva za izazivanje mogućeg rata. Pa, sad, neka proceni.... S druge strane, očigledno je koliko joj je do Krima stalo, i svakako bi da ga zadrži, po što nižoj ceni. Avaj, druga strana će svakako želeti da joj maksimalno zagorča život oko toga. Moja je prognoza da se pitanje Krima neće rešiti decrnijama, i da će to biti jedno od jačih mesta na kojima će Rusija krvariti. Baš kao što je za nas pitanje Kosova, mada s lošijom poziciiom. Istorija sveta je, manje-više, uvek ista. Na kraju "bude u pravu" onaj ko ima više municije.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija