• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.06.2021

12:57

TOPLOTNI TALAS PROUZROKOVAO HAOS U KANADI! Od ekstremne vrućine umrlo više od 230 ljudi, službe upozoravaju da će se broj POVEĆATI! /VIDEO/

YoutubePrtintscreen/Channel 4 News

Vesti

TOPLOTNI TALAS PROUZROKOVAO HAOS U KANADI! Od ekstremne vrućine umrlo više od 230 ljudi, službe upozoravaju da će se broj POVEĆATI! /VIDEO/

Podeli vest

Nezapamćene vrućine koje su pogodile Kanadu u prethodnih nekoliko prouzrrokovale su veliki broj smrtnih slučajeva u toj zemlji

Od petka je u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi zabeleženo više od 230 smrtnih slučajeva jer je istorijski toplotni talas doneo rekordno visoke temperature.

Glavni mrtvozornik provincije nazvala je nepogodu "vreme bez presedana".

- Od pojave toplotnog talasa krajem prošle nedelje, zdravstvena služba zabeležila je značajan porast broja smrtnih slučajeva sa sumnjom da su prouzrokovani ekstremnom vrućinom - rekla je glavna mrtvozornica Lisa Laponte.

U roku od četiri dana objavljen je izveštaj o 233 smrti prouzrokovanim ekstremnom vrućinom, a službe javljaju da će se broj povećavati kako se podaci budu ažurirali.

Temperature u regionu oko Vankuvera išle su preko 32 stepena Celzijusa juče, ali je osećaj bio kao da je 40 u predelima koji nisu blizu vode.

Rekordne temperature nisu zaobišle ni Britansku Kolumbiju gde je juče izmereno rekordnih 47,9 stepeni Celzijusa, objavila je lokalna meteorološka služba na Tviteru.

U Vankuveru je policijska uprava saopštila da je prerasporedila desetine policajaca i stanovnika da zovu 911 samo za hitne slučajeve.

- Vankuver nikada nije bio pogođen vrućinama kao što su ove i nažalost dosta ljudi je umrlo zbog toga - rekao je načelnik Stiv Edison.

I SAD su pogodile ekstremno visoke temperature, uključujući saveznu državu Oregon na zapadu Amerike, gde su zabeležene rekordne lokalne temperature iznad 40 stepeni Celzijusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija