• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.07.2021

08:05

AMERIKU MOŽE DA UNIŠTI SAMO GRAĐANSKI RAT, A ONI SU SPREMNI! Ustanak Maura - do zuba naoružana organizacija koja NE PRIZNAJE AMERIČKE ZAKONE!

Rise Of the Moors

Vesti

AMERIKU MOŽE DA UNIŠTI SAMO GRAĐANSKI RAT, A ONI SU SPREMNI! Ustanak Maura - do zuba naoružana organizacija koja NE PRIZNAJE AMERIČKE ZAKONE!

Podeli vest

Višesatni sukob između grupe teško naoružanih pojedinaca i državne policije Masačustesa okončan je privođenjem 11 osoba

- Situacija je rešena "pregovorima i taktičkim manevrima" - rekao je pukovnik državne policije Masačustesa Kristofer Mejson novinarima, dodajući da su se članovi grupe "predali bez incidenata".

Sve je eskaliralo kada su pripadnici ove grupe rekli policajcima da "ne priznaju zakone američke države."

Uspon Maura

Uhapšene osobe nisu usamljeni do zuba naoružani pojedinci, oni su pripadnici grupe "Ustanak Maura" koji sebe identifikuju kao Maurski Amerikanci.

Maurski suvereni građanski pokret skup je nezavisnih organizacija i usamljenih pojedinaca koji su se pojavili početkom devedesetih kao izdanak antivladinog pokreta suverenih građana, koji veruje da pojedinačni građani imaju suverenitet i nezavisnost od vlasti savezne i državne vlade.

 

 

Maurske vođe zagovaraju tumačenje suverene doktrine da Afroamerikanci čine elitnu klasu u američkom društvu sa posebnim pravima i privilegijama koje na njih prenose suvereni imunitet stavljajući ih izvan savezne i državne vlasti.

Mnogi pripadnici ovog pokreta su učestvovali u brojnim američkim ratovima i imaju bogato vojničko iskustvo. Svoje znanje prenose na ostale članove pokreta, imaju svoja strelišta i poligone za vežbe na kojima vrše obuku svojih članova.

Foto: Rise Of the Moors

Česti sukobi sa policijom

Maurski pokret poseduje istoriju sukoba sa državnim vlastima zbog njihovog odbijanja da poštuju zakone i vladine propise.

Američka agencija koja se bavi ispitivanjima siromaštva navodi da se pripadnici Maurskog pokreta često opuštaju u nasilne konfrontacije sa policijom.

Ova agencija navodi da vlada preispituje pokret i zbog takozvanog "papirnog terorizma", načina na koji se ovaj pokret osvećuje vlastima putem finansijskih sredstava.

Jedan od vođa ovog pokreta, Džamal Talib Abdula Bej podneo je nekoliko prijava protiv policije zbog navodnog narušavanja njihovog prava na okupljanje i nošenje oružja.

Čitajući kuran, Bej na jednom od predavanja saopštio: Učimo naše ljude kako da ne budu kriminalci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija