• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf.rs

05.07.2021

18:02

HOROR U ŠVEDSKOJ! Policajac ubijen na dužnosti, prvi put nakon 14 godina - OSUMNJIČEN TINEJDŽER!

Pixabay

Vesti

HOROR U ŠVEDSKOJ! Policajac ubijen na dužnosti, prvi put nakon 14 godina - OSUMNJIČEN TINEJDŽER!

Podeli vest

Švedska policija uhapsila je danas u Geteborgu mladića (17) koji se sumnjiči da je ubio policajca na dužnosti, pucavši u njega pištoljem.

Nekoliko policajaca bilo je u sredu u noćnoj patroli, kada je jednog od njih potpuno neočekivano pogodio metak. Policajac (30) prevezen je u bolnicu, međutim on je uprkos velikoj borbi lekara da mu spasu život preminuo tokom noći. Ovo je prvi slučaj nakon 14 godina da je jedan policajac na dužnosti ubijen u Švedskoj.

Mladić koji je osumnjičen za ubistvo, uhapšen je u petak i on je sve vreme tokom ispitivanja negirao krivicu.

- U pitanju je tinajdžer od 17 godina i ranije je imao probleme sa zakonom - rečeno je iz Tužilaštva.


Šef policije u Geteborgu rekao je da je istraga u toku i da je još uvek rano za davanje bilo kakvih informacija, piše Euro news.

- Još uvek istražujemo da li je naš kolega policajac bio meta napada - rekao je šef policije.

Foto: TwitterPrintscreen/ Andrew Perez

Povodom ovog incidenta oglasio se i švedski premijer Stefan Leven koji je izjavio saočešće porodici preminulog policajca.

- Napad na policajca, je napad na naše otvoreno društvo. Nikada nećemo prestati da se borimo protiv organizovanog kriminala - rekao je Leven.

Širom Švedske, građani su minutom ćutanja odali počast preminulom policajcu.

Švedska se poslednjih godina suočava sa porastom kriminala, što se odrazilo i na porast broja nastradalih u kriminalnim obračunima. U ovoj nordijskoj zemlji tokom prošle godine dogodilo se više od 360 incidenata sa oružjem, 47 njih se završilo sa tragičnim ishodom, dok je u 117 njih bilo teže povređenih osoba.

Poslednji put policajac na dužnosti u Švedskoj ubijen je 2007. godine, kada je osuđeni ubica prebačen na psihijatrijsku kliniku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija