• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

07.07.2021

08:37

Lukašenko ZAPRETIO ZAPADU! Lider Belorusije oštro upozorio: Ako nam uvedete nove sankcije, PUTOVAĆETE PREKO SEVERNOG POLA!

Vesti

Lukašenko ZAPRETIO ZAPADU! Lider Belorusije oštro upozorio: Ako nam uvedete nove sankcije, PUTOVAĆETE PREKO SEVERNOG POLA!

Podeli vest

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko zapretio je Zapadu da će ograničiti tranzit kroz Belorusiju u slučaju novih sankcija protiv Minska.

- Ako budete vršili pritisak novim sankcijama - zaobilazićete Belorusiju preko Severnog pola i Sredozemnog mora. Za sada ćemo se u uslovima pandemije i dalje ponašati ljudski u pogledu tranzita, kretanja putničkog i teretnog saobraćaja i tako dalje - rekao je Lukašenko u utorak uveče, prenosi list "Belorusija danas".

Prema njegovim rečima, sankcije nemaju nikakve veze sa pravnim sistemom, prenosi Sputnjik.

- Primena restriktivnih mera kao instrumenta pritiska na suverenu državu je bezakonje i ucena na međunarodnom nivou. To je ucena koja se, da Vas podsetim, u dokumentima UN i drugih međunarodnih organizacija osuđuje kao neprihvatljiva mera - istakao je Lukašenko.

On je podsetio da je paket sankcija protiv Belorusije uveden na dan 80. godišnjice početka Drugog svetskog rata i objasnio taj potez time da - Evropi nije stalo ni do naroda koji je najviše stradao od varvarske i neljudske invazije evropskog fašizma - rekao je.

Kako je rekao, sankcije nisu uvedene samo protiv Minska. Uvedene su i protiv Ruske Federacije, dodao je i ocenio da je priča sa nedavnim sletanjem aviona u Minsku samo formalni povod za sankcije.

Nakon predsedničkih izbora 9. avgusta 2020. godine na kojima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko u Belorusiji su počeli masovni protesti opozicije. Evropska unija, SAD i Kanada takođe ne priznaju rezultate izbora i uvele su sankcije Belorusiji, između ostalog i zbog prinudnog spuštanja aviona Rajanera u Minsk i hapšenja opozicionog novinara koji se nalazio na tom letu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vns

pre 2 godine

I Srbija je uvela sankcije 'brać' ako niste znali....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17