• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

08.07.2021

09:28

VOJNE PROVOKACIJE, SANKCIJE, OTMICE - ZAPAD IMA PLAN DA DESTABILIZUJE RUSIJU! Lavrov poručio: NEĆE VAM TO PROĆI!

Reuters

Vesti

VOJNE PROVOKACIJE, SANKCIJE, OTMICE - ZAPAD IMA PLAN DA DESTABILIZUJE RUSIJU! Lavrov poručio: NEĆE VAM TO PROĆI!

Podeli vest

Moskva beleži svakodnevne pokušaje zapadnih zemalja da se umešaju u unutrašnju i spoljnu politiku Rusije, rekao je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, upozorivši da Zapad može pokušati da destabilizuje situaciju u zemlji uoči izbora za Državnu dumu u septembru

- Naše zapadne kolege i ne kriju da bi radije imali posla sa slabom Rusijom, lišenom orijentira, spremnoj na bilo kakve ustupke. Vidimo gotovo svakodnevno pokušaje da se utiče na našu unutrašnju i spoljnu politiku - rekao je šef ruske diplomatije tokom obraćanja na Dalekoistočnom federalnom univerzitetu u Vladivostoku.

Prema njegovim rečima, u te svrhe zapadne zemlje koriste „širok spektar instrumenata“.

- To su i vojne provokacije, kao što je nedavno bilo oko Krima sa vojnim brodovima NATO-a – oni, inače, idu i ovamo u Južno kinesko more, stoga njihove ambicije ne poznaju granice. I naravno, tu su i nezakonite ekonomske sankcije, otmice naših državljana u inostranstvu uz iznošenje zahteva koji bi trebalo da se regulišu međunarodnim sporazumima, ali Zapad ih zanemaruje. I obimni informacioni napadi - konstatovao je Lavrov.

Kako je dodao, ne odgovara svima to što je Moskva „zauvek prevazišla poteškoće teških devedesetih i efikasno rešava probleme, time istovremeno učvršćujući svoje međunarodne pozicije“.

Foto: AP/Photo

Lavrov je takođe upozorio da Zapad može pokušati da destabilizuje situaciju u Rusiji, da organizuje proteste uoči izbora za Državnu dumu Rusije koji će se održati u septembru.

- Verovatno će nakon toga biti pokrenuta kampanja nepriznavanja naših izbora – postoje takvi planovi, znamo za njih, ali pre svega ćemo se orijentisati na stav, mišljenje našeg naroda koji je u stanju da sam ocenjuje postupke vlasti i da iznese mišljenje o tome kako dalje žele da razvijaju svoju zemlju - rekao je ministar.

Istovremeno je istakao da će se takvi pokušaji mešanja suzbijati.

- Pod punom odgovornošću želim da kažem da scenariji koje smišlja Zapad neće proći, o tome je više puta govorio predsednik (Rusije Vladimir Putin). Poslednji put je u svom obraćanju Federalnoj skupštini upozorio one koji pokušavaju da razgovaraju sa nama na taj, rekavši da će organizatori bilo kakvih provokacija protiv nas zažaliti - dodao je šef ruske diplomatije.

Izbori za Državnu dumu održaće se 19. septembra. Istovremeno će se održati regionalni i opštinski izbori.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija