• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.07.2021

11:57

KINEZI ĆE IH POTOPITI AKO OVAKO NASTAVE! Peking proterao još jedan američki razarač i zapretio... Burno u vodama Južnokineskog mora!

Vesti

KINEZI ĆE IH POTOPITI AKO OVAKO NASTAVE! Peking proterao još jedan američki razarač i zapretio... Burno u vodama Južnokineskog mora!

Podeli vest

Kineska vojska tvrdi da je proterala još jedan američki razarač iz Južnokineskog mora

- Akcije koje izvodi američka vojska ozbiljno narušavaju suverenost Kine i njenu sigurnost, ali i podrivaju stabilnost i mir u Južnokineskom moru i krše međunarodno pravo i norme međunarodnih odnosa - saopštila je kineska Narodnooslobodilačka armija.

- Apelujemo na Ameriku da odmah prestane sa provokativnim akcijama i da kontroliše svoju mornaricu i svoje vojne aktivnosti, u suprotnom će morati da se nose sa posledicama - dodaje se u saopštenju.

Sa druge strane, američka Sedma flota saopštila je da je kinesko saopštenje lažno i da je njihov razarač bio u misiji u skladu s međunarodnim pravom, a da je nakon toga nastavio plovidbu u međunarodnim vodama.

Foto: AP PHOTO

Navodni incident dogodio se na petogodišnjicu presude Međunarodnog suda u Hagu koji je doneo odluku da Kina ne polaže istorijsko pravo na Južnokinesko more.

Kinu ova presuda nije dotakla, pa je u međuvremenu izgradila na stotine hektara veštačkih ostrva kako bi potvrdila svoje pretenzije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Balkan

pre 2 godine

Sve zavisi od toga ko tumaci Medjunarodno pravo pa tako Amerikanci, Englezi i ini tumace kako njima i kada njima to odgovara, ali su vrlo suptilni kada to njima odgovara, ili kako kazu njihovim interesima, a pojam interesa je rastegliviji od zvakace gume, tako da dok neki brod ne potone jer je prekrsio stvarno Medjunarodno pravo niko do samozvanih tumaca se nece smiriti, na zalost. Ziveii

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija