• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

14.07.2021

16:42

RUSKI SAVET BEZBEDNOSTI UPUTIO BRUTALNU PORUKU ZAPADU! Žestoko ćemo odgovoriti na svaku provokaciju kod naših granica - bez obzira na  nacionalnu pripadnost!

Vesti

RUSKI SAVET BEZBEDNOSTI UPUTIO BRUTALNU PORUKU ZAPADU! Žestoko ćemo odgovoriti na svaku provokaciju kod naših granica - bez obzira na nacionalnu pripadnost!

Podeli vest

Rusija će žestoko odgovarati na bilo kakve provokacije u blizini njenih granica poput one koja se dogodila sa britanskim razaračem u Crnom moru, izjavio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Mihail Popov

On je takođe naglasio i da se nacionalna pripadnost počinioca prekršaja tom prilikom neće uzimati u obzir.

- Predlažemo našim protivnicima da se veoma dobro zapitaju da li im je uopšte pametno da organizuju provokacije takvog tipa i da uzmu u obzir mogućnosti ruskih oružanih snaga - naglasio je Popov u intervjuu za list „Ruska gazeta“.

Takođe je kazao i da izjave britanskih političara vezanih za incident sa razaračem ne isključuju da do sličnih incidenata u vodama Ruske Federacije može doći i ubuduće.

- Britanski mornari su svesno išli na provokaciju, međutim, Rusija je na vreme sve to sprečila - zaključio je on.

Incident kod Krima

Podsetimo, britanski razarač „Defender“ je 23. juna ušao tri kilometra u teritorijalno more i prešao rusku granicu u području rta Fiolent na Krimu. Ruski granični brod je ispalio hice upozorenja, a avion Su-24M izveo upozoravajuće bombardovanje u pravcu kretanja broda. Britansko Ministarstvo odbrane i vladin kabinet tvrde da nije pucano na razarač i da se on nije nalazio u ruskim teritorijalnim vodama.

Međutim, novinar koji se nalazio na britanskom brodu potvrdio je da je brod namerno ušao u ruske teritorijalne vode.

Rusija je odlučno reagovala. Iz Moskve su poručili da London mora da bude svestan posledica svojih postupaka, svaka provokacija u blizini ruskih granica podrazumevaće oštar i adekvatan odgovor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija