• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.07.2021

10:39

DA BOMBARDUJEMO HAVANU KAO JUGOSLAVIJU! Gradonačelnik Majamija predlaže Bajdenu da Amerika na Kubi interveniše kao u SRJ 1999!

Vesti

DA BOMBARDUJEMO HAVANU KAO JUGOSLAVIJU! Gradonačelnik Majamija predlaže Bajdenu da Amerika na Kubi interveniše kao u SRJ 1999!

Podeli vest

Gradonačelnik Majamija Francis Suarez dao je opširan intervju za američki televizijski kanal Foks Njuz, a u jednom od svojih predloga koji se odnosi na javno nezadovoljstvo protiv vlade na Kubi, Suarez je predložio vazdušne napade

Prema njegovim rečima, predsednik SAD Džo Bajden trebalo bi da počne da traži partnere širom sveta kako bi ozakonio vazdušne napade na Havanu. On je uporedio ovu situaciju sa napadom marinaca 2. maja 2011. u Pakistanu kada su ubili Osamu bin Landena, ali i intervenciju na Balkanu kada su bombardovali Saveznu Republiku Jugoslaviju.

Suarez smatra da su vazdušni napadi opcija koju Bela kuća ne bi trebalo olako da ignoriše, već da bi trebalo da bude ozbiljna opcija za američko mešanje u unutrašnju politiku Kube.

- Moj predlog je da istražite ovu opciju, ona se ne može tek tako odbaciti - rekao je Suarez.

Kasnije na MSNBC-u, gradonačelnik je dao detaljno objašnjenje svoje izjave, ističući da Bela kuća trenutno razgovara o položaju Sjedinjenih Država i o tome koje mere treba preduzeti u vezi sa onim što se dešava na Kubi.

On je tada ponovio da Amerikanci podržavaju vojne intervencije kao što su to uradili u Jugoslaviji.

- Sjedinjene Države su umešane u razne situacije širom sveta, teško je zamisliti da neće biti američke intervencije sada kada se ovo dešava na samo 144 km od Floride - zaključuje Suarez.

Na Kubi su 11. jula započeli masovni protesti zbog niskog životnog standarda, epidemije kovid 19 i nesposobnosti vlade da reaguje.

Na protestima su se pojavile i političke parole za svrgavanje komunističke vlasti. Predsednik Miguel Diaz Kanel pozvao je "branitelje revolucije" da izađu na ulice na kontraprotest i da zaštite zemlju od vandalizma.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Goran

pre 2 godine

Suarezu cigane da Bog da ti tvoju kucu bombardovali da ti i svi tvoji clanovi porodice ukljucujuci tvoje dece izgore u vatrenoj stihiji

Baća

pre 2 godine

Od Zaliva svinja do danas ništa se nije promenilo u politici USA prema Kubi. Ovaj bi sada i da se, onako demokratski, bombarduje Havana. Na osnovu čega? Na osnovu podrške kubanskim demonstrantima? Ali, zato USA čitavom svetu drže pridike o poštovanju ljudskih prava. I to pričaju oni koji brutalno gaze suverenitet i ljudska prava drugih država. Tu više nema ni međunarodnog prava niti pravde već samo zakona džungle. Jedini izlaz je da se svako maksimalno naoruža, najbolje atomskim potencijalom, i brani sebe do kraja. Pa kom obojci, kom opanci.

Xxx

pre 2 godine

Tikva bez korena,samo zna za bombe,tenkove,krv i zločine.

Bane

pre 2 godine

Ovi Ameri nikda nece ozdraviti.Svet ce kad tad eksplodirati.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...
Partizan

„Grobarska molitva“: Kup naš nasušni daj nam danas...

Navijači Partizana, naviknuti od košarkaša iz crno-bele porodice da pola veka unazad raznoraznim trofejima pune riznicu, teško su podneli sušan period od odlaska Duška Vujoševića do povratka Željka Obradovića i „dana pobede“. Posebno pamte generaciju koju je pre šest-sedam godina vodio Aleksandar Džikić i koja se poput Spartanaca u Termopilima srčano i do poslednje kapi znoja suprotstavljala daleko moćnijem protivniku.

24.04.2024

08:00

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija