• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

16.07.2021

16:47

AMERIKANCI PRIZNALI DA SU PUKLI K'O ZVEČKA! Lavrov objasnio trenutnu situaciju u Avganistanu i buduću ulogu Rusije!

Reuters

Vesti

AMERIKANCI PRIZNALI DA SU PUKLI K'O ZVEČKA! Lavrov objasnio trenutnu situaciju u Avganistanu i buduću ulogu Rusije!

Podeli vest

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da Sjedinjene Američke Države nisu uspele da realizuju postavljene ciljeve u Avganistanu

- Amerikanci su otišli, kao što je potvrdio predsednik (SAD DŽozef) Bajden, jer su ocenili da je njihova misija završena. Naravno, on se trudio da predstavi situaciju u maksimalno pozitivnom svetlu, ali svi shvataju da je misija propala. To se otvoreno priznaje, između ostalog i u SAD - rekao je Lavrov.

Ministar je istakao da terorizam nigde nije nestao, a da su teroristička grupa Islamska država (zabranjena u Rusiji) i ogranci "Al Kaide" (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji) učvrstile svoje pozicije u zemlji. Pritom, kako je dodao, proizvodnja narkotika dostigla je rekordne pokazatelje, a ništa se ne čini u cilju borbe protiv toga.

Istovremeno, šef ruske diplomatije naglasio je da Moskva namerava da sarađuje sa Vašingtonom i Pekingom u cilju rešavanja situacije u zemlji. Kako je dodao, neophodno je da se koriste politička sredstva da bi se ti ciljevi postigli, a u dijalogu bi trebalo da učestvuju predstavnici talibana (teroristička organizacija zabranjena u Rusiji).

Foto: AP PHOTO

Lavrov je poručio da Moskva nije zainteresovana za to da na teritoriji Avganistana caruje haos.

- Ne samo zbog toga što ne želimo da se on prelije na naše susedne, savezničke zemlje, nego jednostavno zbog toga što želimo sve najbolje avganistanskom narodu i zainteresovani smo za to da taj, za nas prijateljski narod živi mirno i u društvu koje se razvija stabilno, bez nekih opasnosti od terorizma, trgovine drogom koje dolaze sa te teritorije - objasnio je šef ruske diplomatije.

On je precizirao da Rusija ne želi da jedna od strana nadvlada u Avganistanu, jer bi to bilo veoma nestabilno, krhko i privremeno rešenje. Napori Rusije su usmereni na to da dijalog, koji će dovesti do političkog rešavanja situacije, bude „inkluzivan sa učešćem svih političkih, etničkih i drugih grupa u Avganistanu“, poručio je šef ruske diplomatije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija