• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/Informer

18.07.2021

14:24

(VIDEO) PODIVLJALA VODA U NEMAČKOJ NASTAVILA DA UBIJA, U EVROPI STRADALO VIŠE OD 180 LJUDI! Ima li kraja ovome, i Austrija, Holandija i Belgija na kolenima...

Tanjug/AP

Vesti

(VIDEO) PODIVLJALA VODA U NEMAČKOJ NASTAVILA DA UBIJA, U EVROPI STRADALO VIŠE OD 180 LJUDI! Ima li kraja ovome, i Austrija, Holandija i Belgija na kolenima...

Podeli vest

Brutalne poplave i dalje odnose živote na jugu Nemačke. I danas je najmanje jedna osoba izgubila život, dok se procenjuje da su u Evropi poplave odnele više od 180 ljudskih života

Bavarska koja se graniči da sa Austrijom poslednja je nemačka pokrajina koja se našla na udaru kišnog talasa koji je izazvao devatsirajuće poplave.

Do danas je u Nemačkoj evidentirano 156 žrtava ove prirodne katastrofe, najteže u poslednjih šest decenija, a ukupan broj žrtava u Evropi do sada se procenjuje na 183, prenosi Rojters.

Najviše žrtava u Nemačkoj je prijavljeno u okugu Arvajler južno od Kelna, oko 110, ali nadležni strahuju da će se prave razmere ove katastrofe sagledati tek nakon povlačenja vode

Nemačka vlada je odmah odvojila 300 miliona evra za hitnu pomoć ugroženim područjima i milijardu evra za popravku oštećenih kuća, ulica i mostova, potvrdio je ministar finansija Nemačke Olaf Šulc u intervjuu za nedeljnik Bild am Zontag.

LJUDI, NIJE ŠALA! LIBERLAND - DRŽAVA IZMEĐU SRBIJE I HRVATSKE IMA 700.000 LJUDI, VLADU U EGZILU... Sa Beogradom su OK, ali Zagreb i EU hoće da je uništi!

Pored toga, razmatra se pomoć u iznosu od po 10.000 evra svim malim preduzećima koja su se našla na udaru poplava i pandemije korona virusa, a najavljena je i poseta kancelarke Angele Merkel ugroženim područjima, preneo je AP.

Na udaru poplava izazvanih rekordnim padavinama našle su se i Austrija, Holandija i Belgija.

Vlasti pokrajine Salcburg pozvale su stanovništvo da ne napuštaju domove i ne zadržavaju se u garažama i podrumima, kao i da se ne približavaju rekama.

ALBANIJA UZIMA DEO MORA CRNOJ GORI, HRVATSKA JE VEĆ OTELA PREVLAKU... NISTE HTELI SA SRBIJOM, OVO JE CENA IZDAJE! Evropska komisija zaledila Podgoricu!

U pokrajini Tirol vatrogasci su imali pune ruke posla boreći se protiv poplava, vodenih bujica i odrona, a na teritoriji opštine Kufštajn vodene bujice nosile su automobile.

Mesto Kelhsau, zbog poplavljenih puteva, ostalo je odsečeno od ostatka zemlje, a u tom malom mestašcu održana je gradska fešta, usled koje je zatečeno ostalo oko 80 osoba iz susednih gradića.

ŠOJGU IMA DVA DANA DA SE PREDA, U PROTIVOM SLEDI HAPŠENJE! TERETI SE ZA FORMIRANJE PARAVOJSKE! Šta reći, u kom svetu živi Kijev?!

Naučnici odavno upozoravaju da će klimatske promene prouzrokovati obilne padavine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan Karapandza

pre 2 godine

Nesto su mi poznate ove drzave. Nisu li mozda one ucestvovale u bombardovanju Srbije?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija