• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

20.07.2021

09:10

OVO JE RUSKI "VRIŠTAČ" SUDNJEG DANA, MOSKVA GA DANAS PREDSTAVLJA SVETU! Zaledio je Amerikance, zbog jedne stvari dali su mu jeziv nadimak... /VIDEO/

Printskrin Yotube

Vesti

OVO JE RUSKI "VRIŠTAČ" SUDNJEG DANA, MOSKVA GA DANAS PREDSTAVLJA SVETU! Zaledio je Amerikance, zbog jedne stvari dali su mu jeziv nadimak... /VIDEO/

Podeli vest

Novi ruski vojni avion biće danas predstavljen na Međunarodnom avionskom i kosmičkom salonu „MAKS-2021“, a u SAD je već zavldala panika, jer, reč o do sada neviđenoj nadmoći vojne tehnike RF kada je avijacija u pitanju

Amerikaci su odmah avionu dali, blago rečeno neobičan nadimak, "Vrištač" (Screamer), a letelica će biti predstavljena na aeromitingu 20. jula.

Napominje se da zvanično ime borbene letelice ostaje nepoznato, takođe nema pouzdanih podataka o njenoj funkcionalnosti i izgledima za raspoređivanje, ali američka obaveštajna služba već joj je dodelila pomalo jeziv nadimak i to ne bez razloga. Naime, letelica ima specifičnu vrstu usisa vazduha koji se nalazi u nosu letelice i zato proizvodi jeziv zvuk sličan vrisku.

Ruska državna odbrambena korporacija „Rosteh“ objavila je na Jutjubu video u kome promoviše "Vrištača". Na snimku se prvi put mogu videti konture prednjeg dela aviona, a otkriveno je i da će avion proizvoditi kompanija „Suhoj“. Pored toga na videu se mogu videti elementi instrument table i mehanizmi za upravljanje.

Fotografiju aviona je na „Tviter“ postavio kineski vojni i reporter sa nadimkom „Rupprecht_A“.

Pored fotografija pojavio se i video sa ekskluzivnim kadrovima i to na Telegram kanalu „Vojna istorija naoružanja“.

Kako pojašnjava list „Ruska gazeta“ snimak je napravljen u zatvorenom hangaru gde su u toku pripreme aviona za premijeru. Inače, kako ocenjuje list, avion po boji podseća na lovca Su-57, međutim, na avionu se može videti broj 75, što može da ukazuje na to da je avion dobio naziv Su-75.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 2 godine

"...reč o do sada neviđenoj nadmoći vojne tehnike RF kada je avijacija u pitanju." - ovde je reč o neviđenoj napisanoj gluposti..rusi imaju deset puta manju borbenu avijaciju od SAD...pokušavaju da nadoknade propagandom..ruska vazduhoplovna industrija nije u stanju obezbediti veliku proizvodnju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija