• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

26.07.2021

19:37

RUSIJA ILI KINA, koga se Pentagon više plaši?! Američki general otkrio ko je veća pretnja SAD!

Vesti

RUSIJA ILI KINA, koga se Pentagon više plaši?! Američki general otkrio ko je veća pretnja SAD!

Podeli vest

Kina je dugoročno opasna za Sjedinjene Američke Države, a Rusija – kratkoročno, izjavio je zamenik rukovodioca Združenog odbora načelnika štabova Oružanih snaga SAD general Džon Hajten

- Glavna opasnost za ovu naciju je, dugoročno posmatrano, Kina, a kratkoročno – Rusija. Moramo da budemo sigurni da smo se usredsredili na njih - rekao je Hajten govoreći u Instititu za nove tehnologije.

On je tako odgovorio na molbu da potvrdi informacije o američkim planovima da završe borbenu misiju u Iraku. Hajten je dodao da neće davati izjave na tu temu, jer, kako kaže, Pentagon samo sprovodi odluke koje se donose u Beloj kući.

Prema njegovim rečima, ono što je viđeno u Avganistanu ili to - kako se sada odvijaju događaji u Iraku - predstavlja - razumevanje da ne smemo da ignorišemo pretnje na Bliskom istoku, već da se sa njima nosimo na drugačiji način -  rekao je.


- Ostavljanje malog traga, kako bi naše 'telo' bilo više usredsređeno na pretnje iz Kine i Rusije - predlaže.

Rusija poslednjih godina ukazuje na neviđene aktivnosti NATO-a kod svojih zapadnih granica, te je Moskva više puta izražavala zabrinutost zbog povećanja broja NATO snaga u Evropi. Alijansa to opravdava "obuzdavanjem ruske agresije".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59