• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

03.08.2021

21:01

MILANOVIĆU, DA LI SI TI NORMALAN?! ODLIKOVAO JEDINICU KOJU JE VODIO RATNI ZLOČINAC! Pravo pitanje je zašto EU ovo trpi, šta bi se desilo da Merkelova odlikuje naciste...

Vesti

MILANOVIĆU, DA LI SI TI NORMALAN?! ODLIKOVAO JEDINICU KOJU JE VODIO RATNI ZLOČINAC! Pravo pitanje je zašto EU ovo trpi, šta bi se desilo da Merkelova odlikuje naciste...

Podeli vest

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović dodeliće u četvrtak, na godišnjicu operacije Oluja, odlikovanja jedinicama Hrvatskog veća odbrane (HVO) i to onim koje se dovode u vezu s ratnim zločinima

Prema pisanju zagrebačkog Večernjeg lista, jedno priznanje je namenjeno Vojnoj policiji HVO, a drugo jedinici za posebne namene koja je delovala na području tadašnje paradržave Herceg-Bosne.

Upravom vojne policije HVO komandovao je Valentin Ćorić, jedan od osuđenih na Haškom sudu u slučaju Prlić i ostali, koji je kažnjen sa 16 godina zatvora, podseća Večernji.

U presudi Haškog suda piše da je Ćorić do 10. novembra 1993. godine igrao ključnu ulogu u funkcionisanju mreže zarobljeničkih centara HVO, kao i da je doprineo da se "hiljade Muslimana drže u zatočeništvu pod teškim uslovima, da se prebijaju, zlostavljaju i ponižavaju", navodi se u tekstu.

E, TAKO SE HAPSI BANDA! IZVUKLI KAVAČANA IZ VOZILA, BACILI GA NA PARKING I STAVILI MU LISICE! Pao još jedan od vođa klana za koje su radili Belivuk i ekipa...

List podseća da je u Vojnoj policiji HVO služio i Berislav Pušić, još jedan osuđenik na dugogodišnju kaznu u slučaju Prlić i ostali, čovek koji je kasnije imenovan za šefa Službe za razmenu i Komisije za zarobljeničke objekte.

Milanović bi mogao da odlikuje i Željka Džidića, komandanta 3. čete Vojne policije HVO u Mostaru, koji je u oktobru 2011. godine pobegao u Hrvatsku neposredno pre početka ponovljenog suđenja za ubistva zarobljenih pripadnika Armije BiH počinjenih 1993. godine u Mostaru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 2 godine

Normalniji od Vučića...sigurno..Vulina da ne spominjem.

Milan

pre 2 godine

Ako niste znali u Bosni je naš Ratko Mladić pomogao HVO da se naoruža, pregrupiše jer su ih pre toga potukli muslimani. Ima na YouTube kad lično Mladić o tome priča. Takođe su ranjenici HVO lečeni u bolnicama RS u zamenu za novac.

miroljub

pre 2 godine

Kako to da gotovo 100% tkz. Hrvata nosi srbsko ime i prezime a preko 90% govori i piše srbski?Zato što Hrvata na balkanu nema vekovima.Pravi Hrvati su vekovima unazad otišli na zapad gde su asimirali.Ovi današnji tkz. Hrvati su gotovo svi katoličke ili bolje rečeno vatikanske poturice-USTAŠE.Krajne je vreme da srbski novinari a ostali građani Srbije,tkz.Hrvate nazovu pravim imenom."Ustaša Milovanović predsednik UD-a(ustaška država)....itd. je pravi naslov.

zoran

pre 2 godine

Ko ste vi da vređate predsednika jedne suverene države? Zamislite da Jutarnji list napiše da je Vučić najveći kreten na Balkanu, bolesnik i diktator, verujem da bi ste bili jako ljuti...

dragan

pre 2 godine

vi mora da ste se jucer rodili....svako malo vi se necim cudite kao alisa u zemlji cudesa. sta je tu novo ,ustaska drzava ustaska vojska.....

Drago

pre 2 godine

Zaista ste DOSADNI i ISKRENO postali DEGURANTNI sa tim iscudjavanjima sta USTASE ili kako h popoularno zovu hrvati, RADE.....dok masa tkz SRBA letuje kod njih(koj su mi 1000 puta odvratnji i od vas i ustasa). Kada se prestanete iscudjavati USTASAMA i shvatite da to nsu ormaln ljudi , lakse ce i vama i svima nama biti

Dejan

pre 2 godine

Pa baš ta evropska unija koja defakto ne postoji jer su granice sa skenerima i policijom vraćeni. Nemačka iza maske evropske unije žele da unize,pokore a možda i da nestane Srbija.

Vla

pre 2 godine

Nacisti ili ustase, ista govna, sto se cudite sto nemci cute,

Mile

pre 2 godine

to se zove demokratija, da gleda ceo demokratski svet,ubice i koljace svi podrzavaju demokraskim a zrtve ignorisu, e to je uspeh demokratskg sveta.

nekonebitan

pre 2 godine

EU je odavno po upravom nemaca, sto znaci, nemci hrvate podrzavaju u svemu a posebno kad satiru Srbe. Zato nas ne treba cuditi nista. Mir u svetu zavladace kad nestane nemaca.

Ranko

pre 2 godine

Ovako izgleda najveći srpski ološ! Milanovića puna Srbija. Koji je original?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija