• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Telegraf

04.08.2021

12:45

SNIMAK koji pokazuje strahotu požara u Grčkoj! Vozač ULEĆE U VATRENU STIHIJU, PUTNICI PANIČNO GOVORE: Stani, beži sad, beži! Vatra guta sve pred sobom! /VIDEO/

Printscreen/Facebook/Athanasios Tsitsaras

Vesti

SNIMAK koji pokazuje strahotu požara u Grčkoj! Vozač ULEĆE U VATRENU STIHIJU, PUTNICI PANIČNO GOVORE: Stani, beži sad, beži! Vatra guta sve pred sobom! /VIDEO/

Podeli vest

Grčka se danima bori sa stravičnim požarima na više lokacija. Kako su naveli nadležni, u poslednja 24 sata izbio ukupno 81 požar, a vatrogasci se i dalje bore sa 40 njih koji su aktivni

Najveća borba vodi se u severnim predgrađima Atine na tri glavne lokacije - Varibobi, Adames i Trakomakedones gde je 520 vatrogasaca, 17 terenskih timova i 150 vatrogasnih nastavilo borbu tokom noći sa vatrenom stihijom.

U području Varibobi vatra je gutala kuće i vozila, a građani danas sa suzama u očima gledaju zgarišta i procenjuju štetu.


Vatra se širila nekontrolisanom brzinom, a koliko je situacija dramatična govore i snimci koji kruže društvenim mrežama. Na jednom od njih se vidi kako vozač pokušava da spasa živote svojih putnika bežeći od stihije.

 

Foto: AP/Tanjug


Dok njegovi saputnici u panici govore da požuri, vozač po imenu Jorgos pokušava da pronađe rutu koja će ih sve odvesti na bezbedno. Vozilo prolazi na svega nekoliko metara od buktinje, a vozač daje gas kako bi pobegao od vatre.

U sledećem trenutku ispred njega se stvorio vatreni zid. Poslednje što se čuje na snimku je: "Stani, beži sad, beži".

 

 

 


Nije poznato kada je tačno nastao ovaj snimak, kao ni da li su svi putnici prošli bez poveda.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija