• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

05.08.2021

19:41

SVET VISI NA IVICI! IZRAEL SPREMAN DA NAPADNE IRAN! Ministar odbrane jevrejske države o jačanju tenzija sa stalnim neprijateljem!

Vesti

SVET VISI NA IVICI! IZRAEL SPREMAN DA NAPADNE IRAN! Ministar odbrane jevrejske države o jačanju tenzija sa stalnim neprijateljem!

Podeli vest

Izraelski ministar odbrane rekao je da su oružane snage te zemlje spremne da napadnu Iran ako to bude potrebno, dok tenzije dodatno rastu nakon što su u napadu na izraelski tanker za koji je optužen Iran poginule dve osobe

Odgovarajući na pitanje "Inet njuza", da li je Izrael spreman da napadne Iran, izraelski ministar odbrane Beni Gantc je jednostavno odgovorio jednom rečju - "Da".

Ministar je rekao da Tel Aviv smatra važnim mobilizaciju međunarodne zajednice da se suprotstavi iranskom uticaju i rastućoj agresivnosti.

- Ne možemo označiti Iran samo kao izraelski problem i osloboditi ostatak sveta od ovog pitanja.

Ganc je potvrdio da se razgovara i sa savezničkim državama koje podržavaju vojnu akciju protiv Irana.

- Svet mora da se nosi sa Iranom, region treba da se nosi sa Iranom, a Izrael takođe treba da odigra svoj deo u ovoj situaciji - rekao je on.

Juče je Ganc, zajedno s ministrom spoljnih poslova Jairom Lapidom, identifikovao osobu za koju veruje da stoji iza prošlonedeljnog napada bespilotnom letelicom u Omanskom zalivu.

- Amir Ali Hadžizadeh, komandant vazdušnih snaga Revolucionarne garde Irana, stoji iza desetina terorističkih napada u regionu u kojima se koriste bespilotne letelice i projektili - rekao je Ganc na pres konferenciji u Ministarstvu spoljnih poslova.

RUSIJA PRAVI NOVE MILIONSKE GRADOVE, ALI SA LEDINE! Šojgu jasan, treba nam pet velikih naučnih, industrijskih i ekonomskih centara!

On je takođe ustvrdio da je Iran udaljen samo 10 sedmica vremena od stvaranja dovoljno materijala za proizvodnju nuklearne bombe, poznatog i kao "vreme proboja".

Tel Aviv traži sazivanje Saveta bezbednosti UN-a zbog napada povezanog sa Iranom u kojem su poginuli Britanac i Rumun. Britanija i SAD su takođe saopštili da veruju da iza napada stoji Iran.

Iran je porekao bilo kakvu odgovornost i obećao da će pružiti "snažan" odgovor na sve mere preduzete protiv zemlje nakon što je Velika Britanija saopštila da neće dozvoliti da smrt britanskog mornara ostane nekažnjena.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija