• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

07.08.2021

20:30

HOĆE LI GLAVNI AMERIČKI EPIDEMIOLOG DA ODGOVARA?! Potrošio novac poreskih obveznika na BRUTALNE EKSPERIMENTE nad psima! /VIDEO/

Vesti

HOĆE LI GLAVNI AMERIČKI EPIDEMIOLOG DA ODGOVARA?! Potrošio novac poreskih obveznika na BRUTALNE EKSPERIMENTE nad psima! /VIDEO/

Podeli vest

Izveštaj projekta „Vajt kout vejst“ (VCV) koji je zasnovan na podacima Nacionalnog instituta za alergiju i zarazne bolesti (NIAID) pokazao je da je više od 400.000 dolara novca američkih poreskih obveznika potrošeno na eksperimente nad psima tokom kojih su biglovi zaraženi parazitima putem ujeda mušica

Projekt je pokazao da je proračun birokratije dr Entonija Faučija za 2021. procenjen na 6 milijardi dolara, a da dokumenti dobijeni zahvaljujući Zakonu o slobodnom pristupu informacijama daju dokaze o istraživanju u kom su zdravi biglovi tretirani eksperimentalnim lekom pre nego što su izloženi ugrizima mušica koje su nosile parazit za koji se zna da je zarazan za ljude.

U emisiji „Foks njuz prajmtajm" voditelj Ben Domenek je primetio da ljubitelji pasa možda imaju još veći razlog za borbu sa Faučijem nego njegov sada već stalni neprijatelj u Kongresu, senator Rend Pol iz Kentakija.

Pol, republikanac, ispitao je osamdesetogodišnjeg epidemiologa pred Kongresom u vezi sa bespovratnim sredstvima Nacionalnog zdravstvenog instituta za laboratoriju u Vuhanu odakle se sumnja da potiče korona virus.

 

„Ako je doktor Entoni Fauči mislio da je Rend Pol ljut na njega, sačekajte da aktivisti za prava životinja vide ovo“, rekao je Domenek o studiji o biglovima.

- Novi izveštaj pokazuje da je pod Faučijevim rukovodstvom NIAID finansirao bolne i smrtonosne eksperimente nad psima - rekao je on, dodajući da dokumenta do kojih je došao „Vajt kout vejst“ pokazuju da su „psi mesecima trpeli bol, a jednom kada su istraživači završili sa njima – oni su ubijeni“.

Džastin Gudman, potpredsednik projekta VCV, rekao je da eksperimenti najverovatnije bili slučaj „nepoštovanja nauke“.

 

Voditeljka „Foks nejšna“ Lara Logan takođe se uključila u raspravu, prenosi „Foks njuz“.
„Znamo da se ove stvari dešavaju, ali da li bi trebalo da se dešavaju sa novcem poreskih obveznika? Dr Fauči sve više postaje dr Zlo. Uvek iznova, pokazuje se da odluke koje je doneo i koje su uništile milione života širom sveta postaju sve vidljivije“, rekla je Loganova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17