• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

09.08.2021

09:11

ŠOKANTNI SATELITSKI SNIMCI! Požari napravili  KATASTROFU BIBLIJSKIH RAZMERA u Grčkoj! /FOTO/VIDEO/

AP/Tanjug

Vesti

ŠOKANTNI SATELITSKI SNIMCI! Požari napravili KATASTROFU BIBLIJSKIH RAZMERA u Grčkoj! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Šumski požari već nedelju dana besne Grčkom, a najgore je na ostrvu Evija, gde je vatra zahvatila oko 20 hiljada hektara, spaljujući i kuće

Satelitski snimci požara u Grčkoj prikazuju razmeru katastrofalne vatrene stihije koja uhištava sve pred sobom.


Oko 200 srpskih turista evakuisano je iz mesta Pefki u banju Edipsos, na drugom delu ostrva Evija, na kom je bilo između 800 i hiljadu naših turista, a polovina je već napustila ostrvo, javlja RTS.
Požar na Eviji još uvek nije pod kontrolom vatrogasaca, a hitne službe širom zemlje i dalje se žestoko bore sa više od deset požara, preneo je "Jutarnji list".


Prema izveštajima grčke državne televizije vatrogasne jedinice, vojska i dobrovoljci ne uspevaju da se izbore s požarom koji besni u gradu Pefki.

Foto: AP/Tanjug


Volonteri prevoze starije građane brodićima na sigurno.

 

Gust dim prekriva čitavu regiju


Gust dim prekriva čitavu regiju, dok jugoistočni vetar raspiruje vatru prema severnome delu drugog po veličini grčkog ostrva, a velika većina građana je evakuisana.
Kritično i na Peloponezu i u okolini Atine


Prema procenama lokalnog zvaničnika oblasti Mani na Peloponezu, šumski požari uništili su oko 70 odsto regije, preneo je juče "Katimerini".

 

Foto: AP/Tanjug


- To je katastrofa biblijskih razmera. Reč je o skoro tri četvrtine opštine - izjavila je za ERT zamenik gradonačelnika istočnog Manija, Eleni Drakulaku.


Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Sektor za vanredne situacije uputili su u nedelju posebnu jedinicu od 37 pripadnika sa 14 vozila i tri helikoptera u Grčku da pomognu kolegama i građanima na ostrvu Evija u borbi protiv vatrene stihije. Oni su kasno sinoć stigli u Grčku.


Grčki premijer Kirjakos Micotakis zahvalio je svim zemljama koje su uputile pomoć njegovoj zemlji u borbi protiv požara.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!
Politika

Opasno za Srbiju! Bulatović: Vučiću prete strani plaćenici!

Na žalost i na strahotu svih normalnih i mislećih građana Srbije, događa se upravo ono na šta smo upozoravali kada smo govorili o nekontrolisanoj agresiji i mržnji koje širi opozicija, upozorava Dejan Bulatović, poslanik na listi "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".

20.05.2024

12:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija