• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.08.2021

16:31

ŠTA ĆE TALIBANI SADA?! Avganistanska vlada kupuje helikoptere od Rusije!

Vesti

ŠTA ĆE TALIBANI SADA?! Avganistanska vlada kupuje helikoptere od Rusije!

Podeli vest

Vlada Avganistana spremna je da kupi ruske vojne helikoptere, saopštilo je Ministarstvo Avganistana spoljnih poslova

Ona čeka odgovor od ruskih vlasti u vezi sa tim pitanjem, kako se navodi iz Ministarstvo,a preneo je Interfaks.

Talibani su preuzeli kontrolu nad osam glavnih gradova avganistanskih provincija, što je veoma iznenadilo američke zvaničnike, preneo je Rojters.

Snage Talibana trenutno kontrolišu 65 odsto Avganistana.

Nakon 20 godina zapadnog vojnog prisustva i milijarde dolara koje su uložene na obuku avganistanskih snaga, mnogi ne mogu da objasne zašto je i kako došlo do kolapsa regularnih snaga, koje ponekad u stotinama beže sa bojnog polja, naveo je AP.

Borbe su većinom pale na leđa malih grupa elitnih snaga i avganistanskog vazhuhoplovstva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zoran

pre 2 godine

Rusi su davno dobili po nosu od talibana...100 000 vojnika im je izbačeno iz stroja...niko ne može pobediti talibane.

neko iz mase

pre 2 godine

Pa dok ti helikopteri ne stignu Kabul će biti u rukama talibana...

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija