• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.08.2021

14:22

RIČARD GRENEL POTPUNO OBESMISLIO BAJDENOVU SPOLJNU POLITIKU! Nema šanse da talibani preuzmu vlast u Avganistanu!

Informer/Fotomontaža

Vesti

RIČARD GRENEL POTPUNO OBESMISLIO BAJDENOVU SPOLJNU POLITIKU! Nema šanse da talibani preuzmu vlast u Avganistanu!

Podeli vest

Talibani nikad neće zagospodariti Avganistanom, tvrdio je američki predsednik Džozef Bajden pre nešto više od mesec dana

Bivši izaslanik nekadašnjeg predsednika SAD Donalda Trampa za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenel na svom Tviter profilu objavio je snimak iz 8. jula s Bajdenove pres konferencije.

Američki predsednik je odgovarajući na pitanja novinara decidirano tvrdio da dolazak talibana na vlast u Avganistanu nije neizbežan. Svega 40-ak dana kasnije aktuelna dešavanja na terenu su ga surovo demantovala.

Jedan reporter je postavio pitanje Bajdenu da li je preuzimanje Avganistana od strane talibana neizbežno, na šta mu je predsednik SAD je odgovorio:

Foto: AP/Tanjug

Predsednik SAD Džozef Bajden

- Ne, nije. Avganistanske trupe imaju 300.000 vojnika dobro opremljenih kao i svaka druga vojska na svetu, kao i vazdušne snage, protiv 75.000 talibana - izjavio je Bajden.

Zatim je usledilo pitanje da je predsednikova obaveštajna služba ocenila da će vlada Avganistana pasti, na šta je Džo odgovorio:

- To nije tačno.

Usledilo je potpitanje reportera da li može da pojasni šta mu je tačno tajna služba rekla.

- To nije tačno. Oni nisu došli do tog zaključka - nesigurno je odgovarao na pitanja Bajden.

Reporter je uporno pokušavao da izvuče bilo kakvu informaciju do predsednika, postavljajući sledeće pitanje:

 

 

 

- Koliko su sigurni da vlada Avganistana neće pasti?

Bajden je i dalje ostajao pri svom.

- Vlada Avganistana mora da se sastane. Oni očigledno imaju kapaciteta da održe vladu da ne padne - objašnjavao je.

Reporter je potom pitao Bajdena da li vidi paralelu između Avganistana i Vijetnama, gde lider SAD objašnjava da je to neuporedivo.

- Talibani nisu vojska Severnog Vijetnama, nećete gledati scene evakuacije s krova američke ambasade - zaključuje on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miro

pre 2 godine

Sada neka hitno Njemacka uputi Incka kao visokog predstavnika za Afganistan. On bi to resio.

bubasvaba

pre 2 godine

EEE glupi ameri daliste vlast coveku koji ima ALSHAJMERA nezna ni de je poso ni de je doso i on vas vodi kao IZGUBLJENE OOVVCCEE A VI ST OVNOVI .

Milena

pre 2 godine

Objasnjenje za naivne: Americka vlada(to nikako nije americki narod - ukljucite mozgic da ukapirate ko su) nikada ne cini nista slucajno.Amerika je stvorila talibane ,dovela do ove situacije kako bi eventualno uvela Ruse u rat.Kako su to bespotrebno na Srbiji isprobavali bombe od 5tona i sta sve ne a protiv talibana nisu imali ni pracke,gde su nevidljivi gde su k...i,palci,strasni NATO ? Nismo valjda svi blesavi,ili...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija