• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

16.08.2021

20:22

HAOS NA NEBU! NAJMANJE 46 PILOTA AVIONIMA POBEGLO IZ AVGANISTANA! "Super Tukano" pao posle sudara sa uzbekistanskim migom... Zbrisale i hiljade vojnika i oficira...

Printskrin video

Vesti

HAOS NA NEBU! NAJMANJE 46 PILOTA AVIONIMA POBEGLO IZ AVGANISTANA! "Super Tukano" pao posle sudara sa uzbekistanskim migom... Zbrisale i hiljade vojnika i oficira...

Podeli vest

Avganistanski avion Embraer Super Tukano i uzbekistanski MiG-29 sudarili su se 15. avgusta iznad Uzbekistana, piloti su se katapultirali, saopštilo je Državno tužilaštvo Uzbekistana

Kako je prenela Al Arabija, Uzbekistansko vazduhoplovstvo je prizemljilo čak 46 aviona koji su iz Avganistana pokušali da pređu u tu zemlju.

U isto vreme, u Uzbekistanu je utočište pronašlo 160 civila i vojnika iz Avganistana, koji preko granice traže spas od, čini se, nezaustavljivih talibana.

Nakon munjevite ofanzive koju su preduzeli nakon odlaska vojske SAD iz Avganistana, talibani su juče zvanično ušli u prestonicu Kabul i preuzeli su kontrolu nad presedničkom palatom.

Pre toga u ruke talibana pao je i poslednji granični prelaz. Predsenik Avganistana podneo je ostavku i otišao iz zemlje, kako bi, prema njegovim rečima, sprečio krvoproliće. Organizovana je hitna evakuacija diplomata, a SAD su poslale dodatne trupe da obezbede siguran izlazak svojih diplomata iz zemlje.

Talibani su juče, nakon što su ušli u grad, obećali da će svi strani državljani biti bezbedni.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija