• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

24.08.2021

12:34

NEKO JE NAMERNO OTROVAO MLEKO I VODU NA UNIVERZITETU U NEMAČKOJ?! Sedmoro u bolnici, POPLAVELE IM RUKE I NOGE! /VIDEO/

Vesti

NEKO JE NAMERNO OTROVAO MLEKO I VODU NA UNIVERZITETU U NEMAČKOJ?! Sedmoro u bolnici, POPLAVELE IM RUKE I NOGE! /VIDEO/

Podeli vest

Nemačka policija veruje da je neko namerno otrovao mleko i vodu u jednoj čajnoj kuhinji Tehničkog univerziteta u Darmštatu, gde sedam osoba ima simptome trovanja, dok je jedna u kritičnom stanju

Nemačka policija veruje da je neko namerno otrovao mleko i vodu u jednoj čajnoj kuhinji Tehničkog univerziteta u Darmštatu, gde sedam osoba ima simptome trovanja, dok je jedna u kritičnom stanju.

Policija u pokrajini Hese pokrenula je istragu zbog pokušaja ubistva, a policajci istražuju da li je još neka od namirnica u studentskom kampu Lihtvize otrovana, prenose nemački mediji.

- Potreseni smo očitim krivičnim delom koje se dogodilo na našem univerzitetu - rekla je predsednica univerziteta Tanja Bril.

Prema navodima policije, u ponedeljak je sedmoro studenata i zaposlenih prebačeno u bolnice jer su se osećali loše i imali promenu boje u šakama i stopalima.

Svi su prethodno nešto jeli ili pili u istoj čajnoj kuhinji koja je dostupna svima, gde se hrana čuva u zajedničkim frižiderima.

Policija veruje da je više pakovanja mleka i vode zatrovano za sada nepoznatom supstancom između petka i ponedeljka, a kako se navodi, tečnosti su imale "štipajući miris“.

Tek će laboratorijske analize, koje mogu da potraju, pokazati o kakvoj je supstanci reč.

Prema pisanju nemačkih medija, policija formira specijalnu istražnu grupu za taj slučaj.

- Stvar uzimamo veoma ozbiljno. Ne možemo isključiti da je u pitanju pokušaj ubistva - rekao je državni tužilac Robert Hartman.

Stanje studenta (30) koji je u ponedeljak bio u životnoj opasnosti u međuvremenu je stabilizovano, ali i dalje kritično. Ostale žrtve su prošle sa nešto blažim simptomima.

Svima koji borave na kampusu policija je savetovala da ne jedu i ne piju ništa što je u zgradu uneto ranije.

Onima koji primete da su im poplavele noge ili ruke, preporučuje se da odmah zovu hitnu pomoć i da se ne pomeraju, preneo je Tanjug.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija