• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

28.08.2021

09:16

AMERIKA IM NEĆE OPROSTITI MRTVE VOJNIKE! Dronom pobili organizatore napada na aerodrom u Kabulu, Bajden OBEĆAO ODMAZDU! /VIDEO/

TwitterPrintscreen

Vesti

AMERIKA IM NEĆE OPROSTITI MRTVE VOJNIKE! Dronom pobili organizatore napada na aerodrom u Kabulu, Bajden OBEĆAO ODMAZDU! /VIDEO/

Podeli vest

Sjedinjene Američke Države izvele su napad dronom protiv jednog pripadnika DAEŠ-a u istočnom Avganistanu, koji je radio na planiranju napada na aerodrom u Kabulu u kojem je poginulo 13 američkih vojnika i više od 170 civila, a predsednik SAD Džozef Bajden zarekao se danas da će Amerika pronaći sve odgovorne i kazniti ih

Predsednik SAD je tokom emotivnog obraćanja naciji potvrdio da je izdao naređenje Pentagonu da pripremi planove za odmazdu i udare na pripadnike organizacije koja stoji iza smrtonosnog napada, prenosi Rojters.

U međuvremenu, američka vojska je saopštila da je u napadu bespilotnih letelica na metu u istočnom Avganistanu, u provinciji Nangahar, uspela da likvidira planera napada na aerodrom u Kabulu koji pripada DAEŠ-u (frakciji tzv. Islamske države (IS-K)).

- Prema prvim informacijama, ubili smo osobu koja nam je bila meta. Ne mislimo da je bilo civilnih žrtava - saopšteno je iz Pentagona.

Ubijeni organizator samoubilačkog napada bio je pripadnik frakcije Islamske države iz pokrajine Korasan - IS-K i radio je na planiranju "budućih napada", izjavio je za američke medijejedan visoki zvaničnik Pentagona.

 

 

On je dodao da je dron poleteo u misiju iz američke baze u regionu Bliskog istoka, ali van Avganistana.

Brzina kojom je američka vojska uzvratila udarac tzv. IS-K pokazuje da Pentagon stalno prati aktivnosti te terorističke organizacije i da koristi višegodišnje iskustvo u izvođenju napada na ekstremiste u udaljenim delovima sveta.

Međutim, takođe pokazuje i granice američke moći da eliminiše ekstremističke pretnje, pa neki analitičari upozoravaju da će ekstremisti imati veću slobodu kretanja u Avganistanu sada kada su talibani preuzeli vlast, prenosi Asošijeted pres.

Procenjuje se da je u poslednje dve nedelje iz Avganistana evakuisano više od 100.000 ljudi, a rok koji su SAD odredile svojim snagama da napuste Avganistan ističe u utorak, 31. avgusta, preneo je Tanjug.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 2 godine

A to su im kao jedini vojnici ubijeni u Kabulu? Zaboravili su da kazu da su se tamo nasli zbog pohlepe svojih zvanicnika da pljackaji i vladaju svetom. Jadni klinci od dvadeset godina koji za svoju drzavu ne predstavljaju nista sem snaga da dodju do cilja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija