• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

28.08.2021

22:05

KRALI RUDE, UVEĆALI PROIZVODNJU MAKA 100 PUTA, I JOŠ IM OSTAVILI VISOKOPRECIZNO ORUŽJE! Šojgu RAZOBLIČIO američku igru u Avganistanu!

AP/Photo

Vesti

KRALI RUDE, UVEĆALI PROIZVODNJU MAKA 100 PUTA, I JOŠ IM OSTAVILI VISOKOPRECIZNO ORUŽJE! Šojgu RAZOBLIČIO američku igru u Avganistanu!

Podeli vest

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je da su Amerikanci ostavili u Avganistanu mnogo visoko preciznog naoružanja

On je u emisiji „Solovjov lajv“ rekao da Ministarstvo odbrane sprovodi analizu rizika i pretnji u Avganistanu.

- To su pre svega narkotici, kao i velika količina naoružanja, prenosno visoko precizno naoružanje – protivtenkovske navođene rakete i prenosni protivvazdušni odbrambeni sistemi. Kažu da je u Ukrajinu iz Amerike isporučeno, više se ne sećam, nekoliko desetina sistema ‘dževelin’, onda ih ovde ima više od sto. Nisu isporučeni, jednostavno su prešli u druge ruke -  rekao je ruski ministar.

Broj plantaža maka povećao se 100 puta

Šojgu je, komentarišući situaciju u vezi s narkoticima u Avganistanu, rekao da se za vreme boravka Amerikanaca broj plantaža maka povećao skoro 100 puta.

- O logistici za prebacivanje svega toga po svetu i Evropi neću da govorim jer svima je i tako jasno ko je odatle leteo - rekao je Šojgu i dodao da na Avganistan otpada 93 odsto svetske proizvodnje heroina.

Foto: YoutubePrintscreen

Polje maka u Avganistanu

Kako je dodao, Amerikanci su se u Avganistanu bavili sopstvenom bezbednošću i stvaranjem i naoružavanjem vojske koju sami Avganistanci smatraju kolaboracionističkom.

- A na drugom mestu bavili su se eksploatacijom ruda - dodao je on.

Među izbeglicama mogu biti teroristi

Moskva ne isključuje mogućnost da među izbeglicama iz Avganistana mogu biti teroristi, rekao je u istoj emisiji specijalni predstavnik ruskog predsednika za Avganistan Zamir Kabulov.

On je dodao da su većina izbeglica civili koji nemaju poverenje u talibane (organizacija zabranjena u Rusiji).

Podsetimo, talibani trenutno kontrolišu sve kopnene granične prelaze iz Avganistana. Evakuacija stranog osoblja i Avganistanaca koji rade za inostrane misije vrši se preko jedinog aerodroma u Kabulu koji drži vojska Sjedinjenih Američkih Država i drugih zemalja NATO-a. Talibani su saopštili da ne nameravaju da Amerikancima produže vreme za evakuaciju američkih građana nakon 31. avgusta.

U području aerodroma u Kabulu juče je odjeknula serija eksplozija. Prema izveštajima medija, broj poginulih popeo se na 170, a ranjeno je 1338. U redovima američkih snaga život je izgubilo 13 marinaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Predragm

pre 2 godine

Glupi Rusi neshvataju da su Ameri ostavili namerno oruzje talibanima da ih ne bi Rusi napali. Sa ovakvim oruzjem talibani mogu da se sire na okolne zemlje a mozda i da upadnu u Moskvu ko Bin Ladan u New York.

Ja

pre 2 godine

A kako ste vi prosli u Avganistanu kada ste tamo bili?

milankukic

pre 2 godine

pa nista to nije novo pa oni su i finansirali i sve to na Kosovo i Metohiji da bi vadili rudu i kad te rude isctpu povucice se i odatle ni idu temo gde im CIA kaze da ima nesto za drpiti

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija