• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

03.09.2021

12:23

ZBOG DEBAKLA SA KORONOM japanski premijer odustao od trke za lidera stranke

Vesti

ZBOG DEBAKLA SA KORONOM japanski premijer odustao od trke za lidera stranke

Podeli vest

Japanski premijer Jošihide Suga je izjavio danas da je odlučio da se ne kandiduje u trci za lidera vladajuće Liberalno demokratske partije i da se umesto toga fokusira na borbu protiv pandemije kovida-19


"Nadmetanje u trci i upravljanje protivmerama protiv korona virusa bi zahtevalo ogromnu količinu energije", rekao je Suga novinarima, a prenosi agencija Rojters ocenjujući da je time otvoren teren za njegovu smenu i to nakon samo godinu dana na toj poziciji.


Rejting Suge, koji je preuzeo dužnost premijera nakon što je Šinzo Abe podneo ostavku prošlog septembra zbog narušenog zdravlja, pao je ispod 30 odsto, jer je Japan suočen sa najgorim talasom infekcije kovida-19 uoči opštih izbora ove godine.

Prosečni japanski fjučersi vezani za berzanski indeks Nikei skočili su dva odsto, nakon izveštaja da se Suga neće kandidovati za predsednika vladajuće stranke. Predstavnici te stranke su naveli da će Suga završiti svoj mandat predsednika, što znači da će ostati na funkciji sve dok njegov naslednik ne bude izabran na stranačkim izborima zakazanim za 29. septembar.

Gotovo je sigurno da će pobednik tih izbora biti i sledeći premijer zbog većine koju ta stranka ima u donjem domu parlamenta. Japanska vlada razmatra da opšti izbori budu održani 17. oktobra. Fumio Kišida, bivši ministar spoljnih poslova, nadmetaće se za mesto lidera stranke.

On je danas kritikovao Sugin odgovor na korona virus, i pozvao je na donošenje podsticajnog paketa za borbu protiv pandemije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija