• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pravda/Informer

07.09.2021

20:37

ŠAH MAT, KIJEV JE U DONBASU SVE OČEKIVAO OSIM OVOG! Dve republike će funkcionisati kao jedna u skladu sa zakonodavstvom Rusije!

Vesti

ŠAH MAT, KIJEV JE U DONBASU SVE OČEKIVAO OSIM OVOG! Dve republike će funkcionisati kao jedna u skladu sa zakonodavstvom Rusije!

Podeli vest

Carinski punktovi između Luganske i Donjecke Narodne Republike biće ukinuti od 1. oktobra zbog stvaranja jedinstvene ekonomske zone i jedinstvenog carinskog prostora.

Odluka je doneta tokom rasprave o programu društveno-ekonomskog razvoja za 2022-2024 i sinhronizaciju zakonodavstva Luganske i Donjecke Narodne Republike, koja je održana u Domu vlade LNR, rekao je predsednik Državnog carinskog komiteta LNR Jurij Afanasjevski.

- Od 1. oktobra 2021. godine više neće biti carinskih punktova između Luganske Narodne Republike i Donjecke Narodne Republike - rekao je on.

Afanasjevski je objasnio da će "u okviru funkcionisanja jedinstvenog carinskog prostora na jedinstvenoj carinskoj teritoriji funkcionisati jedinstveno unutrašnje tržište robe, primenjivaće se jedinstvene carinske tarife i druge mere za regulisanje spoljnotrgovinske razmene robe sa trećim zemljama".

- Postojaće jedinstveni režim trgovine robom sa trećim zemljama, jedinstvena carinska regulativa, slobodno kretanje robe između teritorija država članica bez upotrebe carinske deklaracije i državne kontrole. Roba iz LNR u DNR i roba iz DNR u LNR nije uvezena roba na teritorijama republika - rekao je predsednik Državnog carinskog komiteta LNR.

SVET NA NOGAMA, INDIJA POKUŠAVA DA ZAUSTAVI IZUZETNO OPASAN VIRUS NIPAH, KORONA JE ZA NJEGA "MAČJI KAŠALJ"! Pandemija ovog zla uništila bi...

On je dodao da su "dokumenti koje izdaju i overe državni organi LNR i DNR jednako priznati i primenjeni u republikama".

- Za potrebe carinske regulative, prijava prebivališta pojedinaca - državljana i mesta registracije pojedinaca - preduzetnika, pravnih lica u LNR i DNR kao stranih subjekata nema odlučujuće značenje, pa stoga pojmovi "rezident" i "nerezident" ne mogu se koristiti za regulisanje odnosa u oblasti carinskih poslova na jedinstvenoj carinskoj teritoriji - rekao je Afanasjevski.

BOŽE, ŠTA OVI LJUDI RADE?! SKUPŠTINA CETINJA TRAŽIĆE DA SE SEDIŠTE MITROPOITA CP PREDA RASPOPU MIRAŠU I NVO CPC! Stidite li se vi ičeg, aman?!

Kako prenosi „Ruskaja Vesna", lideri Donjecke i Luganske Narodne Republike Denis Pušilin i Leonid Pasečnik usvojili su Deklaraciju o stvaranju jedinstvenog ekonomskog i carinskog prostora u skladu sa zakonodavstvom Ruske Federacije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17