• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

15.09.2021

22:51

PISMO KOJE OTKRIVA KAKO SE RASPOP MIRAŠ ODREKAO CETINJA, A SADA GA "BRANI" od SPC i Srbije! /FOTO/

Vesti

PISMO KOJE OTKRIVA KAKO SE RASPOP MIRAŠ ODREKAO CETINJA, A SADA GA "BRANI" od SPC i Srbije! /FOTO/

Podeli vest

Miraš Dedeić, „poglavar“ nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve, odrekao se Cetinja još davno, iako ga danas sa svojim pristalicama „brani“ od „okupacije“ i „crkve Srbije“

Takođe, pokazao je koliko je spreman da sarađuje sa tadašnjim komunističkim vlastima u potkazivanju tadašnjeg mitropolita Danila.

To se vidi iz pisma koje je Miraš Dedeić 11. februara 1985. godine uputio tadašnjem potpredsedniku SIV Božidaru Tadiću, a objavio ga je publicista Jovan Markuš na svom Fejsbuk profilu.

- Želio sam da se sretnem ponovo sa Vama, nije mi se pružila prilika zbog Vaše prezauzetosti. Želim da Vas izvestim da sam ponovo u inostranstvu nastavio rad na prikupljanju istorijske građe o Crnoj Gori. Ukoliko Crnogorsku akademiju interesuje građa iz istorije Crne Gore, Srbije, Dalmacije i Albanije, mogao bih im pomoći ukoliko žele moju saradnju, naravno uz novčanu nadoknadu, jer su mikrofilmovi i kserokopije izuzetno skupi. Za Vaš naučni rad, ukoliko je potrebna moja pomoć, ja sam Vam na raspolaganju - piše Dedeić.

Poenta pisma, ipak je u post skriptumu.

- P. S. Sa Cetinjem nemam niti želim imati bilo kakve veze, a o cetinjskom vladici pripremam rad iz koga će se obelodaniti njegova ličnost - odriče se Miraš crnogorske prestonice i nudi da potkaže tadašnjeg vladiku komunističkim vlastima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija