• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Tanjug

17.09.2021

21:57

AMERIKANCI POBILI CIVILE, KO ĆE DA ODGOVARA?! Oglasio se Pentagon - kakva katastofalna greška!

AP PHOTO

Vesti

AMERIKANCI POBILI CIVILE, KO ĆE DA ODGOVARA?! Oglasio se Pentagon - kakva katastofalna greška!

Podeli vest

Američki napad dronom u Kabulu prošlog meseca u kojem je poginulo čak deset civila, uključujući sedmoro dece, bio je greška, saopštio je danas američki general Frenk Mekenzi

"To je bila greška i ja se iskreno izvinjavam", rekao je novinarima Mekenzi, glavnokomandujući američke Centralne komande, preneo je Rojters.

- Napad je naređen sa iskrenim uverenjem da će sprečiti neposrednu pretnju po naše snage, ali je bio greška i ja se iskreno izvinjavam - rekao je Mekenzi i izrazio saučešće rodbini ubijenih.

On je otkrio da je više od 60 obaveštajnih podataka potvrdilo da se Islamska država sprema za novi napad, i da je više izvora govorilo o beloj tojoti koja će biti korišćena kao auto-bomba.

Dodao je da sada veruje da je bilo malo verovatno da su pogođeno vozilo, ili poginuli pripadali Islamskoj državi ili da su predstavljali direktnu pretnju američkim snagama na aerodromu u Kabulu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ratko

pre 2 godine

mozes ti mami svojoj da se izvinjavas ko ce u hag za ratni slocin koje ste pocinili

Dragi

pre 2 godine

Ne, ne...nije bila greška...to je bila namera teška!

zora

pre 2 godine

Da su brojali sve civele pobijene u njihovim demokratskim pohodima ustanovilo bi se da su eliminisali celu jednu drzavu. Sve ce se to jednog dana vratiti.

Narkoman

pre 2 godine

Iskreno izvinjenje koje cita sa nekog "idiota". Vidi se na snimku da cita unapred napisano... kakva drzava takvi i ljudi... nadam se samo da Bog sve vidi i pise.....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković
Društvo

Poslednji pozdrav: Sahranjen zastavnik Mijodrag Tošković

Zastavnik Mijodrag Tošković, pripadnik 72. brigade za specijalne operacije koji je stradao prilikom realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu kanala Dunav-Tisa-Dunav, sahranjen je danas uz vojne počasti u Staroj Pazovi.

18.04.2024

17:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija