• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.09.2021

16:38

PRVI SNIMCI SA MESTA TRAGEDIJE u Permu! Baci ga - policajac heroj opisao kako je savladao napadača! /FOTO/VIDEO/

AP/Tanjug

Vesti

PRVI SNIMCI SA MESTA TRAGEDIJE u Permu! Baci ga - policajac heroj opisao kako je savladao napadača! /FOTO/VIDEO/

Podeli vest

Istražni komitet Rusije objavio je snimke sa mesta nesreće na Državnom univerzitetu u Permu, gde je u ponedeljak, 20. septembra ujutru, 18-godišnji student otvorio vatru na ljude

Zaposleni u odeljenju istražuju okolnosti tragedije u okviru krivičnog slučaja pokrenutog po članu o ubistvu.


Prema najnovijim informacijama koje us potvrđenje, šest osoba je ubijeno, a još 28 žrtava je povređeno, prenose mediji.

Foto: AP/Tanjug

Osumnjičeni, čija je smrt ranije prijavljena iz različitih izvora, živ je, i trenutno se nalazi u bolnici.

Kako Ministarstvo unutrašnjih poslova tvrdi, napadač koji je pucao iz legalno nabavljene lovačke puške, neutralisao je inspektor saobraćajne policije, mlađi poručnik Konstantin Kalinin, koji je zajedno sa svojim partnerom prvi stigao na lice mesta.

Foto: AP/Tanjug

On je opisao hronologiju događaja. On je bio u svojoj smeni i bio je angažovan na registraciji nesreće u trenutku kada je očevidac javio da su pucali u zgradi univerziteta.

Foto: AP/Tanjug

Kalinin i njegov partner, stariji policijski poručnik Vladimir Makarov, pritekli su u pomoć.


- Moj partner organizovao je evakuaciju ljudi, a ja sam otrčao do glavnog ulaza i upitao očevice gde se pucalo. Utrčavši pozadi na prvi sprat, video sam naoružanog mladića kako silazi niz stepenice, i tada sam mu povikao:

- Baci ga! Naoružani mladić uperio je oružje u mene i opalio hitac, nakon čega sam upotrebio vatreno oružje - objasnio je Kalinin.

Foto: AP/Tanjug

 

Nakon što je prestupnik pao, mlađi poručnik je dotrčao do njega, zabeležio njegovo kretanje, odbacio pištolj, patrone i nož, zatim mu je odmah pružio prvu pomoć.

Foto: AP/Tanjug

 

Napadač se nalazi u bolnici, bio je priključen na respirator,a njegovo stanje je teško.

 

Foto: AP/Tanjug

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija