• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

24.09.2021

19:55

OGLASILI SE RUSI, najnovija istraživanja pokazala - efikasnost Sputnjika V protiv delta soja čak 94 odsto!

Vesti

OGLASILI SE RUSI, najnovija istraživanja pokazala - efikasnost Sputnjika V protiv delta soja čak 94 odsto!

Podeli vest

Efikasnost vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) protiv delta soja virusa korona je od 83 odsto do 94 odsto, dok je efikasnost vakcina „Moderna“ i „Fajzer“ manja od 50 odsto, izjavio je direktor Centra „Gamaleja“ Aleksandar Gincburg

- Pristup koji je korišćen u proizvodnji vakcina kompanija ‘Moderna’ i ‘Fajzer’ je po svojoj efikasnosti u zaštiti od delta soja virusa lošiji. Efikasnost tih vakcina je, ne po našim podacima, već prema podacima onih Ministarstava zdravlja na čijim se teritorijama koriste vakcine, od 40 odsto do 50 odsto, dok je efikasnost ‘Sputnjika Ve’ protiv delta soja od 83 odsto do 94 odsto - rekao je Gincburg.

On je dodao da je vakcina „Sputnjik Ve“ kompatibilna sa svim vakcinama koje imaju široku primenu i sa vakcinom „Moderna“ i „Fajzer“, kao i „Astra zeneka“.

Gincburg se osvrnuo i na temu poteškoća u odobravanju vakcine „Sputnjik Ve“ od strane Evropske agencije za lekove i Svetske zdravstvene organizacije, navodeći da bi odobrenje otvorilo pristup velikim sredstvima na međunarodnom tržištu.

- Fondovi imaju desetine milijardi dolara i smatram da je to osnovni razlog - naveo je Gincburg.

Vakcina „Sputnjik Ve“, koju je napravio Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije, dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija