• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

27.09.2021

20:41

KO O ČEMU, MILANOVIĆ O SRBIJI! NOVA PROVOKACIJA PREDSEDNIKA HRVATSKE! Subotica je nekada bila najveći hrvatski grad!

Vesti

KO O ČEMU, MILANOVIĆ O SRBIJI! NOVA PROVOKACIJA PREDSEDNIKA HRVATSKE! Subotica je nekada bila najveći hrvatski grad!

Podeli vest

Pozivam Hrvate da budu racionalni, ako ne žive u Hrvatskoj. Subotica je, na primer, 1900. godine imala 100.000 stanovnika, Split 15.000, Zagreb 60.000. Od tih 100.000 su 50 odsto bili Hrvati Bunjevci. Bio je najveći hrvatski grad, ali nije opstao, bio je daleko, nije mu bilo suđeno

Ovo je rekao u Splitu hrvatski predsednik Zoran Milanović i upitao:

- Da li je Subotica hrvatski svet? Veća je nego sve zajednice u kojima Srbi žive u Hrvatskoj. Ali, Subotica nije hrvatski svet, ja ne mogu da pretendujem na to. Tamo žive Hrvati i tada ih je bilo više nego Srba u ijednom gradu u Srbiji tada.

Milanović je ocenio je da je na Kosovu došlo do eskalacije i konstatovao da i on može da pozove na deeskalaciju, "kako to radi EU diplomatija, pa ne napravi ništa".

SRBIJA DOBILA NAJBOLJU VEST IKAD, "Gasprom" potpisao 15-GODIŠNJI UGOVOR SA MAĐARSKOM o snabdevanju gasom PREKO NAŠE ZEMLJE!

- Kosovo sada možda malo tvrdoglavo traži istu meru - ocenio je Milanović poslednje događaje na Kosovu, rekavši da bi možda bilo bolje "da su se pokrili ušima i ćutali".

Osvrnuo se i na stanje u Crnoj Gori.

- U članici NATO-a, Hrvatskoj susednoj zemlji, u Crnoj Gori stanje je takvo da deo političkih stranaka Crne Gore direktno odgovara vlastima u Beogradu - ocenio je Milanović koji situaciju u toj državi smatra ozbiljnom.

I NEMCI SU UKAPIRALI, PEŠADIJSKA ČETA VOJSKE SRBIJE NA VEŽBI "UKRŠTENE SABLJE 21"! Kak to radi naša vojska gledaće Ameri, Britanci, Francuzi...

Po njemu deo političara i njihovih pristalica ne žele Crnu Goru kao nezavisnu državu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 2 godine

Kakve nebuloze. U Subotici jeste zivelo dosta katolika, zivi ih i danas, ali nisu bili Hrvati vec Srbi katolici, Madjari, Nemci, Sokci, Bunjevci, Cesi, Slovaci itd. To sto su Hrvati iskompleksirani i sto bi sve katolike da predstave kao Hrvate, uostalom tako im je i nastala nacija hrvatizacijom drugih naroda, to je vec neka druga prica. Inace u to vreme na teritoriji tadasnje Vojvodine Hrvata je bilo u tragovima, kao i u Slavoniji, Baranji i tim krajevima tamo. Masovniji dolazak Hrvata u Srbiju dogodio se pred i posle prvog svetskog rata, a deo u vreme SFRJ, jer je u to vreme u Dalmaciji vladala glad (koja je bila cesta pojava) i razne bolesti.

Istina

pre 2 godine

Čitava Dalmacija je nekada bila Srpska! Hajde Milanoviću da je vratimo Srbiji!

aca

pre 2 godine

Jeste u doba NDH. Pre toga Hrvatska nije ni postojala.

Dragan

pre 2 godine

Baš tako. Ali nesvršeni đaci šestog razreda večernje osnovne škole ne znaju.

Balkan

pre 2 godine

Gospodine Milanovicu ja bih vam posavetovao da se vi vratite u skolu i malo bolje proucite istoriju ovih podrucja da se ne biste brukali bas toliko. Ziveli

boky

pre 2 godine

bunjevci nisu hrvati. s kupstina koja je izglasala prisajedinjenje vojvodine imala je 50 bunjevaca i 1 /jednog jedinog/ hrvata. bunjebve su hteli proglasti hrvatima komunisti ali ni onio nisu potpuno uspeli, a kamoli milanovic.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!
Politika

Petković sa nemačkom ambasadorkom: Priština svakodnevno generiše nove krize!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorkom Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji, Nj.E. Anke Konrad, sa kojom je razgovarao o sve težem položaju srpskog naroda u pokrajini, gde, kako je naveo, Priština umesto normalizacije i deeskalacije situacije svakodnevno generiše nove krize na terenu.

16.04.2024

15:26

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd
Društvo

IDEA potpisala trogodišnji ugovor sa Beogradskim maratonom i najavila donaciju defibrilatora Crvenom krstu Beograd

Danas je održana konferencija za medije povodom potpisivanja novog trogodišnjeg ugovora o strateškoj saradnji Beogradskog maratona i brenda IDEA, kao i donacije aparata AED (automatski eksterni defibrilatora) Crvenom krstu Beograd od strane fondacije Heroji Beogradskog maratona i kompanije Mercator-S, a koji će biti postavljeni na javnim površinama u Beogradu, i biti dostupni za efikasno spasavanje života naših sugrađana.

16.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija