• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

30.09.2021

12:37

KO SME SADA DA ZVECKA ORUŽJEM NA BELORUSKOJ GRANICI? Stigli moćni ruski transporteri za Lukašenkovu vojsku

printscreen Telegram

Vesti

KO SME SADA DA ZVECKA ORUŽJEM NA BELORUSKOJ GRANICI? Stigli moćni ruski transporteri za Lukašenkovu vojsku

Podeli vest

Beloruska armija ušla je u proces modernizacije svojih oklopnih jedinica u nameri da do kraja godine samohotke sa gusenicama zameni mobilnijim oklopnjačama, a prvi od dva kontigenta ruskih transportera BTR-82A dopremljen je u Belorusiju


Prva partija ruskih oklopnih transportera BTR-82A stigla je u Belorusiju, najveći deo novih oklopnih vozila biće u službi 120. Posebne mehanizovane brigade, saopštila je pres služba beloruskog Ministarstva odbrane.

Foto: printscreen Telegram


- Na železničku stanicu Ozerišče u Minsku stigla je prva partija BTR-82A proizvođača "Fabrika mašina Arzamas". Glavni deo novih oklopnih vozila stupiće u službu 120. posebne mehanizovane brigade. Nekoliko jedinica BTR-82A dobiće 72. Centar za obuku i Vojna akademija Belorusije... Druga partija oklopnih vozila iz bataljonskog kompleta BTR-82A očekuje se u novembru ove godine - navodi se u saopštenju Ministarstva na Telegramu.


Kako se navodi, obnavljanje naoružavanja odvija se po planu kako bi se gusenična oklopna vozila mehanizovanih brigada zamenila vozilima sa točkovima. Takođe se napominje da su dobijena vozila BTR-82A opremljena sredstvima za vezu "Agat sistem" i nišanima "Peleng" beloruske proizvodnje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija