Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

30.09.2021

20:42

(VIDEO) KLJUČA NA GRANICI AZERBEJDŽANA I IRANA! SVET STREPI, RAT OVE DVE DRŽAVE NE MOŽE PROĆI BEZ IZRAELA, RUSIJE, ALI I... Hoće li razum prevladati?!

Printskrin video

Vesti

(VIDEO) KLJUČA NA GRANICI AZERBEJDŽANA I IRANA! SVET STREPI, RAT OVE DVE DRŽAVE NE MOŽE PROĆI BEZ IZRAELA, RUSIJE, ALI I... Hoće li razum prevladati?!

Podeli vest

Na granici između Azerbejdžana i Irana primetno je pogoršanje situacije poslednjih dana. Pored ratobornih izjava koje stižu iz Teherana došlo je i do prebacivanja iranske vojske na granicu sa severnim susedom. Šta je uzrok nesuglasica otkriva za ruski portal „MK" nezavisni vojni ekspert za Bliski istok Jurij Ljamin

Nije tajna da je iranska vojska prebačena severno od Teherana. Naprotiv, komandant kopnene vojske Korpusa čuvara islamske revolucije (KSIR), general Mohamad Pakpur je objasnio razlog takvih akcija.

- Nećemo tolerisati prisustvo Izraela u susedstvu - rekao je on.

Kakve sada veze ima Izrael? Od Azerbejdžana do Izraela ima stotine kilometara i nekoliko država. Ali, nije sve baš tako jednostavno. Kako je rekao Ljamin, Azerbejdžan ima dugogodišnje veze sa Izraelom.

- Svi su mogli da vide tokom prošlogodišnjeg rata u Karabahu da je azerbejdžanska vojska koristila izraelske dronove, rakete, protivtenkovske raketne komplekse i drugo naoružanje - rekao je Ljamin.

Zaista, prema oceni eksperta, jurišne bespilotne letelice su imale velikog udela u pobedi Azerbejdžana. Pritom, Azerbejdžan je imao manje šanse da dobije turske dronove „barjaktar" nego izraelske višenamenske letelice. Azerbejdžanska vojska je imala oko 120 dronova i više od 400 dronova kamikaza izraelske proizvodnje.

AMERI SPREMILI HRTOVE ZA POTAPANJE RUSKIH PODMORNICA! MISIJA NA ATLANTIKU - UNIŠTENJE! Pentagon namerio da otme okean od...

Baku je od Izraela kupio i bespilotne letelice „Aerostar", „Orbiter 2M", „Orbiter 3", „Orbiter 1K", „Hermes 450" i „Heron 1". Naravno, da je tako velika kupovina nastala posle vojno-političkog sporazuma.

- Azerbejdžan isporučuje velike količine nafte Izraelu. U Azerbejdžanu rade izraelske kompanije. Prema nekim informacijama, izraelske specijalne službe vode tajne operacije protiv Irana, između ostalog i preko teritorije Azerbejdžana. I ranije su se čule iz Irana slične optužbe - nastavio je nezavisni vojni ekspert.

(FOTO) RUSIJA OVO ČEKA 120 GODINA! PRVO CARSKO VENČANJE, VELIKI KNEZ ROMANOV ŽENI ITALIJANSKU PRINCEZU! Pozvani i Karađorđevići, Petrovići, bugarski car...

To je već ozbiljan argument za Teheran koji se sa Izraelom faktički nalazi u ratu. Iran se plaši da će Izrael podići utvrđenje na severu Irana i ujedno bazu za obaveštajnu službu i specijalne operacije, slične onoj, kada je ubijen legendarni iranski general Kasem Sulejmani. Pretpostavlja se da je general u Iraku ubijen pomoću američkog drona. Međutim, u Teheranu tvrde da je i Izrael umešan u ovo ubistvo.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija