• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer

07.10.2021

13:17

(VIDEO) POČELO SUĐENJE 100-GODIŠNJEM NACISTI, POMAGAO JE U UBISTVU 3,5 HILJADA ZAROBLJENIKA?! Pravda je spora, ali...

Printskrin video

Vesti

(VIDEO) POČELO SUĐENJE 100-GODIŠNJEM NACISTI, POMAGAO JE U UBISTVU 3,5 HILJADA ZAROBLJENIKA?! Pravda je spora, ali...

Podeli vest

U Brandenburgu na Havelu, zapadno od Berlina danas je počelo sudenje 100-godišnjem bivšem čuvaru logora Zaksenhauzen i pripadniku specijalnih SS jedinica Jozefu S. zbog pomaganja u ubistvu više od 3.000 zarobljenika tokom Drugog svetskog rata

Optužnica Jozefa S. tereti da je "svojevoljno" kao čuvar i pripadnik SS-a pomagao u ubistvu "najmanje 3.518 zarobljenika" tog logora severno od Berlina.

Zaksenhauzen je istovremeno služio i kao logor za obuku Š jedinica koje su bile specijalizovane za čuvanje koncentracionih logora.

U tom logoru život je izgubilo više od 20.000 osoba, uglavnom Jevreja, ali i političkih protivnika nacional-socijalistickog režima.

Sudski veštaci su utvrdili da je Jozef S. uprkos dubokoj starosti sposoban za sudenje, ali najviše dva sata dnevno, prenosi Hina.

HRVATI TUKU MIGRANTE BEJIZBOL PALICAMA, EVROPU BAŠ BRIGA! Ima li iko u EU da zasustavi ovo LUDILO?!

Sudenje se zbog toga ne održava u zgradi pokrajinskog suda u Nojrupinu, nego u za to specijalno pripremljenoj sportskoj dvorani u blizini mesta stanovanja optuženog, u Brandenburgu na Havelu, gradu od oko 100.000 stanovnika 50-tak kilometara od Berlina.

Nemacki mediji spekulišu o razlozima zbog kojih bivša Nemacka Demokratska Republika, gde je Jozef S. živeo nakon povratka iz ratnog zarobljeništva, bivšeg Š-ovca nije izvela pred sud, kako je to ucinila s mnogim drugim ratnim zlocincima.

PROCURIO TAJNI DOKUMENT CIA, AGENTI IM POUBIJANI, MONOGI SU PROMENILI STRANU I SADA RADE ZA... Šta reći, SAD u šoku, sad bar zanaju da su truba...

Prema spisima tajne policije DDR-a Štazi, najkasnije od 1979. istocnonemačkim vlastima je bilo poznato o kome je reč.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija