• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

17.10.2021

16:33

KINA TESTIRALA HIPERSONIČNU RAKETU U ORBITI - AMERI ŠOKIRANI! Britanski mediji otkrili ono čega su se NATO i SAD najviše plašili!

Vesti

KINA TESTIRALA HIPERSONIČNU RAKETU U ORBITI - AMERI ŠOKIRANI! Britanski mediji otkrili ono čega su se NATO i SAD najviše plašili!

Podeli vest

Kina je testirala nove svemirske sposobnosti sa hipersoničnom raketom u orbiti, objavio je „Fajnenšel tajms", pozivajući se na nekoliko neimenovanih izvora. Britanski list navodi da ova proba predstavlja dokaz napretka Kine u toj oblasti i da je to iznenadilo američke obaveštajne službe

Peking je, kako izveštava list, u avgustu lansirao raketu sa nuklearnim kapacitetom koja je u niskoj orbiti napravila krug oko Zemlje pre nego što se spustila ka svom cilju.

Prema tri izvora, raketa je navodno promašila cilj za više od 32 kilometra. Druga dva izvora su navela da je test pokazao da je Kina načinila izuzetan napredak po pitanju hipersoničnog oružja koji je mnogo napredniji nego što su Amerikanci mislili.

Portparol američkog Ministarstva odbrane Džon Kirbi nije želeo da komentariše ove navode, ali je dodao:

- Jasno smo izrazili zabrinutost zbog vojnih sposobnosti koje Kina nastavlja da razvija, a koje samo povećavaju tenzije u regionu i šire.

AMERIČKI RAZARAČ NADOMAK KINESKIH OBALA Ratni brodovi SAD i Kanade prošli kroz Tajvanski moreuz

Britanski list napominje da pored Pekinga, i Rusija i Amerika rade na hipersoničnoj tehnologiji i da je Rusija u julu testirala jednu raketu, dok SAD nameravaju da sa njima opreme sve razarače mornarice.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 2 godine

Kina u orbiti ima 363 satelita, što je duplo više od Rusije sa njihovih 169 komada. U poređenju sa "izbacivanjem" satelita u orbitu, izbaciti raketu u nisku orbitu, sa separacijom bojeve glave i balističko spuštanje na određeni cilj je dečija igra. Promašiti cilj više od 300 metara je malo verovatno. Ovde neko pumpa budžet i u tom smislu izražava "zabrinutost" i "iznenađenje"...

SAD PONUDILA TURSKOJ AVIONE Možete da kupite F-16
Planeta

SAD PONUDILA TURSKOJ AVIONE Možete da kupite F-16

Vašington je ponudio Ankari na prodaju borbene avione F-16 umesto prvobitno planiranih novijih F-35 koji će, prema namerama Pentagona, u dogledno vreme zameniti "šesnaestice" u američkom ratnom vazduhoplovstvu

17.10.2021

13:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija